Alles wat je moet weten over glaswol

  • Woon
  • maart 31, 2021
  • Comments Off
glaswol

Glaswol is een silicaat dat gebruikt wordt als isolatiemateriaal. Het is een product dat vervaardigd wordt uit zand en gerecycled glas. Het is niet brandbaar en niet oplosbaar in water en daardoor erg geschikt als bouwmateriaal. Omdat glaswol jeuk kan veroorzaken, moet bij het werken ermee wel beschermende kleding worden gedragen, zoals werkhandschoenen en een stofmasker. Wil je nog meer te weten over glaswol? Lees dan snel deze blog!

Eigenschappen

Glaswol bestaat voor maar liefst 95% uit lucht. Deze lucht kan niet circuleren, waardoor warmte niet afgevoerd kan worden. Glaswol heeft dus een hoge isolatiewaarde én heeft vanwege de hoeveelheid lucht een gering gewicht. Daarnaast is glaswol geschikt voor zowel geluidsisolatie als thermische isolatie. Door glaswol te gebruiken voor akoestische isolatie, zorg je ervoor dat geluid uit je woning geweerd wordt. Hierdoor heb je minder geluidsoverlast, wat het wooncomfort ten goede komt. Vanwege de open structuur van het materiaal is het hier uiterst geschikt voor. De poreuze vezelstructuur zorgt er namelijk voor dat geluidsgolven gemakkelijk opgenomen kunnen worden. Overige kenmerken van glaswol isolatie zijn een flexibel karakter, waterafstotend, ongevoelig voor schimmels, milieuvriendelijk en het is gemakkelijk te verwerken. 

Veiligheidsmaatregelen

Volgens diverse onderzoeken kan werken met glaswol en steenwol leiden tot Longfibrose, een zeer ernstige vorm van longschade. Het is dan ook belangrijk de veiligheidsmaatregelen in acht te nemen, zoals het dragen van een mondkapje en veiligheidsbril, dragen van handschoenen, en afdekken van de huid. Verwerken van glaswol dient te gebeuren met een scherp mes, om het vrijkomen van vezels zoveel mogelijk te beperken. Afvoer van afval volgens de plaatselijk geldende voorschriften. Maak de werkplek schoon met een vochtige doek. Het mechanisch effect van vezels in contact met de huid kan tijdelijk jeuk veroorzaken. Als jeuk optreedt, moet je eerst afspoelen met koud water en daarna wassen.

Sleiderink

Nu je weet wat glaswol precies is en waar je op moet letten tijdens het werken met glaswol, is het tijd om glaswol aan te gaan schaffen. Glaswol bestel je eenvoudig op de website van Sleiderink. Zij verkopen glaswolisolatie in vele soorten, diktes, afmetingen en van verschillende merken. Twijfel je tussen het aanschaffen van glaswol en steenwol? Gebruik dan de keuzehulp die bereikbaar is op de website. Heb je liever persoonlijk advies? Neem dan contact op met een van Sleiderinks productspecialisten. 

Previous «
Next »