Vrolijke rolgordijntjes: praktisch én mooi

  • Woon
  • juni 24, 2019
  • Comments Off
vrolijke rolgordijntjes

Niet alle ruimtes in je woning lenen zich voor vrolijke rolgordijntjes. Maar een aantal ruimtes juist wel. De badkamer bijvoorbeeld, of de kinderkamer. Rolgordijnen staan erom bekend dat ze vooral praktisch zijn. Zo geven ze je privacy, verduisteren ze en werken ze isolerend. Maar dat betekent niet dat ze ook sfeer kunnen geven!

Privacy in de badkamer

Het is niet zo dat je door elk badkamerraam zomaar naar binnen kunt kijken. Maar toch. Het zekere voor het onzekere neem je met rolgordijntjes. Je moet er toch niet aan denken dat je lekker in bad ligt en dat je overbuurman dat vanuit zijn woning ongegeneerd kan bekijken. Rolgordijntjes zijn een must, in dit geval. En behalve de privacy die je ervan hebt, geeft het ook sfeer. Vooral in de badkamer, waar het over het algemeen nogal wit is, kan een vrolijk gordijntje de boel opfleuren.

Op tijd naar bed

In de kinderkamer willen we vooral rolgordijntjes die verduisteren. Kinderen gaan over het algemeen niet pas naar bed als het donker is. Vooral in de zomer is verduistering een uitkomst, als het ’s avonds om tien uur nog niet donker is. Door het juiste rolgordijn op te hangen, lijkt het gewoon nacht in de kinderkamer. En dat is wat niet alleen de kinderen, maar ook wij nodig hebben. Er gaat toch niks boven goede nachtrust voor de kinderen. Daar worden ze een stuk vrolijker van!

Isolatie

De meeste rolgordijntjes zijn hartstikke handig in temperatuurwisselingen. Dat betekent dat ze in de zomer de warmte buiten houden. En in de winter de kou buiten laten. Niet alleen handig, ook nog eens besparend. Je hebt in de winter minder stookkosten, als je goede rolgordijnen hebt. Wil je optimaal profiteren van de isolerende werking, kies dan niet voor transparante gordijntjes. De verduisterende rolgordijnen isoleren beter. Deze dubbele functie maken de raambekleding extra functioneel.

Previous «
Next »