• Homepage
  • >
  • Badkamer
  • >
  • Het gebruik van een bidet is extra comfortabel en bovendien erg hygiënisch

Het gebruik van een bidet is extra comfortabel en bovendien erg hygiënisch

  • Woon
  • november 6, 2020
  • Comments Off
bidet kopen

Heb je er wel eens over nagedacht hoe je je toiletbezoek een stuk comfortabeler kunt maken? En dan heb ik het niet over een fluweelzachte toiletbril waar je achterwerk een stuk zachter op terecht komt. Nee, er zijn ook andere subtiele aanpassingen in de badkamer waarmee je ervoor kunt zorgen dat je toiletbezoek een stuk aangenamer en hygiënischer wordt. 

In Nederland is het nog niet zo veel gebruik, maar in andere landen zie je het gebruik van een bidet toilet steeds vaker onderdeel worden van de badkamer of het toilet. Na het gebruik van het toilet een straal water om de achterkant eens goed te reinigen, alvorens je met het toiletpapier de laatste details en de verschillende druppels nog een keertje schoonmaakt. 

Een bidet is te vergelijken met een wastafel, maar dan voor je achterwerk

Het principe is heel eenvoudig. Een bidet lijkt een beetje op een klein toilet en staat meestal naast het gewone toilet gepositioneerd. Je gebruikt het bidet na het toiletbezoek en met een straal water reinig je de onderkant van je lichaam. Het is in principe een soort wastafel, maar in plaats van je handen, was je je intieme delen alvorens je broek weer aan te trekken. 

Het gebruik van een bidet is bijzonder hygiënisch te noemen, een van de redenen waarom het in heel veel landen een gebruik is. Daarnaast kun je je ook indenken hoe je behoorlijk aan toiletpapier kunt uitsparen, als je na het toiletbezoek eerst met water je achterkant doet reinigen. 

Er zijn bidets te verkrijgen in verschillende kleuren en uitvoeringen

Je kunt tegenwoordig een keuze maken uit heel veel verschillende soorten bidets, zodat je er altijd zeker van kunt zijn dat je een bidet kiest dat aansluit op de rest van de badkamer of dat past bij het toilet. En mocht je met ruimte problemen zitten in het kleine kamertje, dan zijn er zelfs mogelijkheden om een bidet in je huidige toilet te plaatsen, zodat je niet eens omhoog hoeft en van plaats moet veranderen om de reinigende waterstraal aan de achterkant alles goed schoon te laten sproeien.  

Een bidet is een welkome aanvulling voor ieder huis en je zult zien dat je na het gebruik van een bidet nooit meer anders wil. Leverbaar in verschillende kleuren, vormen en uitvoeringen, zijn bidets een uitstekende optie voor iedereen die net even wat meer comfort en luxe zoekt in de badkamer!

Previous «
Next »