Zo maak je je slaapkamer Feng Shui

  • Marco
  • december 7, 2018
  • Comments Off
feng shui slaapkamer

Van alle interieurstijlen die er voor je slaapkamer te verzinnen zijn is de Feng Shui slaapkamer een bijzondere. Het is niet perse gebaseerd op een bepaalde stijl, maar op de Oosterse filosofie Feng Shui.

Wat is Feng Shui?

De letterlijke vertaling in het Nederlands van Feng Shui is ‘wind en water’ en gaat over bepaalde energiestromen die met elkaar in balans gebracht moeten worden. Het symbool yin en yang, wat iedereen wel kent, is hierbij van toepassing. Yin is zwaar en onbeweeglijk, Yang is licht en beweeglijk. Volgens de Feng Shui filosofie is een balans nodig tussen yin en yang door middel van energiestromen. En dat is exact wat het doel van Feng Shui is. Op plekken met energietekort energie brengen en plekken met negatieve energie vullen met positieve energie. Aangezien de slaapkamer een plek van rust en ontspanning moet zijn is dit een ideale omgeving voor een Feng Shui slaapkamer, ingericht met Feng Shui interieur en volgens de Feng Shui indeling. Hierbij daarom enkele interieurtips voor de slaapkamer in Feng Shui stijl.

Gebruik de slaapkamer ook om te slapen

Sommige mensen gebruiken de slaapkamer ook om te leven, te werken of te studeren. Dit is volgens de Feng Shui niet bevorderlijk voor de juiste energiebalans. Maar vooral voor bijvoorbeeld studenten is dit niet anders mogelijk. Probeer daarom het bed af te scheiden met de rest van de slaapkamer, zodat dit echt de ruimte is die enkel voor het slapen wordt gebruikt.

De plaats van het bed

De plaats van het bed is in een Feng Shui interieur ook heel belangrijk. Liefst niet pal tegenover de entree, want dan wordt je direct aan de binnenkomende energiestroom blootgesteld. Het is handig als je bed ook vrij staat en je van beide kanten kunt instappen. Creëer ook harmonie door aan beide kanten van het bed dezelfde nachtkastjes te plaatsen.

Feng Shui kleuren

In een Feng Shui slaapkamer moet je rustgevende, zachte en lichte kleuren gebruiken. Gebruik dus geen blauw, maar lichtblauw, geen groen, maar lichtgroen enz. Maar wat ook niet goed is om de slaapkamer volledig in één kleur te schilderen, want dat is te koel. Combineer dus gerust licht kleuren met elkaar.

Feng Shui meubels

Gebruik voor je Feng Shui meubels enkel natuurlijke materialen. Zoals kasten, bureau en vloer van hout. Meubels volgens de Feng Shui filosofie hebben afgeronde vormen zodat de energiebronnen goed geleidt kunnen worden. Gebruik voor je beddengoed ook natuurlijke materialen. Dus geen synthetisch dekbed, maar een dekbed van wol of dons.

interieurtips voor de slaapkamer

Previous «
Next »