Zo kies je de beste kleur voor je slaapkamer

  • Marco
  • december 9, 2018
  • Comments Off
slaapkamer verven

Kleuren staan erom bekend dat zij de eigenschap hebben om de gemoedstoestand te beïnvloeden. Een kleur die past bij de ruimte die hij siert, is dus wel zo wenselijk. Maar hoe kies je nu de juiste, passende kleur voor de slaapkamer? Wat klopt… en wat niet? De slaapkamer verven doe je niet vaak – daarom is het kiezen van de juiste kleur belangrijk – en dit is waar je op moet letten.

Eigenschappen van de kleur

Omdat de slaapkamer een ruimte is waar je vooral tot rust moet kunnen komen, is het belangrijk te kiezen voor een tint die daar op aansluit. Geen felle, enthousiaste kleuren, dus. Kies liever voor crème en pastel, lichte en ‘ruime’ tinten. Vermijd echter spierwit; dit oogt plastisch en professioneel, niet bepaald de sfeer die je in je slaapkamer wilt vinden.

Naast lichte tinten is blauw – en met name diep, donkerblauw – een kleur die veel rust uitstraalt. Wetenschap bewees dat diepblauw, de kleur van onze sterrenhemel, inspeelt op de algemene ontspanning van het menselijk lichaam. Blauw wordt geassocieerd met kalmte: precies wat je nodig hebt in jouw knusse slaapkamer.

Kleurcombinaties

Natuurlijk hoef je niet per definitie te kiezen voor één enkele kleur voor de slaapkamer. Wil je je slaapkamer verven en kun je niet kiezen? Maak een mooie combinatie met crème wit en ‘warm’ grijs, bijvoorbeeld. Grijs heeft net als blauw de kracht van de kalme, rustige uitstraling en past daarmee perfect in het plaatje van een comfortabele slaapkamer. Wanneer je kleurtinten wilt combineren, maak het dan niet te bont: less is more als het gaat om de slaapkamer! Houd het neutraal en kies bijvoorbeeld voor het kleuren van één enkele muur.

Details

Om jouw slaapkamer helemaal af te maken, vergeet de details niet! Stem kleuren op elkaar af door kleine, subtiele lijstjes aan de muren te hangen of werk met natuurmaterialen zoals rieten mandjes of decoratie van stro. Een vaasje met bloemen dat zacht afsteekt op jouw dromerige muur… nog even en je wilt jouw nestje nooit meer verlaten.

Previous «
Next »