Duurzamer met zonnepanelen

  • Woon
  • februari 2, 2018
  • Comments Off

De energierekening is voor veel mensen een maandelijks terugkerende kostenpost die vaak onnodig hoog is. Je kunt verschillende maatregelen nemen om de energierekening omlaag te brengen zoals het isoleren van de woning of een overstap maken naar een andere energieleverancier. Het is misschien nog wel beter om te kiezen voor een duurzame oplossing zoals zonnepanelen. Met zonnepanelen wek je zelf de energie op die je nodig hebt, ga je besparen op energiekosten, als je meer opwekt dan nodig kun je dit terugleveren en het gebruik van zonnepanelen is ook nog eens goed voor het milieu!

Waar kies je voor

Als je voor zonnepanelen kiest dan zijn er verschillende mogelijkheden. Veel mensen denken dat er één bepaald soort zonnepaneel is maar in werkelijkheid zijn er vier verschillende types. Er zijn zonnepanelen gemaakt van monokristallijn, polykristallijn, amorf en glas-glas zonnepanelen. Het rendement, de kwaliteit, de prijs en de levensduur van deze soorten verschillen ook van elkaar. Om een juiste keuze te maken is het handig om eerst te weten wat de eigenschappen van deze verschillende soorten zijn. Daarna kun je zonnepanelen vergelijken en een keuze maken.

Prijs, kwaliteit en rendement

De goedkoopste variant van deze zonnepanelen zijn de amorf zonnepanelen. Deze panelen zijn gemaakt van silicium en zijn flexibel. Ze hebben helaas een laag rendement maar vanwege de buigzaamheid kunnen ze bijvoorbeeld op een zonwering of een caravan worden gebruikt. Polykristallijn zonnepanelen bestaan uit meerdere grove kristallen en zijn ook relatief goedkoop. Het rendement is goed en deze panelen kunnen goed gebruikt worden op grote oppervlaktes. Een luxere variant, die ook duurder is, is de monokristallijn. Deze zonnepanelen zijn gemaakt uit één kristal en hebben een hoog rendement. De laatste variant is het meest prijzig, de glas-glas zonnepanelen. Deze zonnepanelen gaan lang mee en hebben een zeer hoog rendement.

Plaatsen van zonnepanelen

Als je een keuze hebt gemaakt voor het soort zonnepanelen dat het beste bij jouw behoeftes past dan kun je een afspraak maken met een installateur. De installateur zorgt ervoor dat de zonnepanelen en de benodigde omvormers worden aangesloten zodat je gelijk al gebruik kunt maken van de zelf opgewekte zonne-energie. Als je nog twijfelt over welke soort zonnepanelen geschikt zijn voor op jouw woning, vraag dan ook eens bij de monteur om advies.

Previous «
Next »