• Homepage
  • >
  • Wonen
  • >
  • Raamdecoratie op maat die past bij iedere situatie

Raamdecoratie op maat die past bij iedere situatie

  • Woon
  • februari 18, 2021
  • Comments Off
raamdecoratie op maat

Gordijnen zijn er in vele soorten en maten. Als je echt maatwerk wilt dan kun je iemand laten langskomen, je kunt ook zelf meten. Raamdecoratie op maat staat mooier en biedt je meer mogelijkheden. Je moet wel weten hoe het opmeten in zijn werk gaat, daarnaast zijn er nog een aantal zaken om rekening mee te houden. Zeker als het gaat om elektrische raamdecoratie. Op deze pagina geven we praktische tips, niet alleen over maatwerk raamdecoratie maar ook de voordelen van automatisering.

Waarom kiezen voor raamdecoratie op maat?

Maatwerk valt doorgaans duurder uit, toch moet je niet alleen kijken naar de prijs bij aanschaf. Raamdecoratie op maat kun je zelf opmeten, wat direct kosten zal besparen. Je hoeft niets bij te stellen bij het hangen, wat weer tijd bespaart. Daarnaast zal een kwalitatief goed product langer meegaan waarmee de prijs / kwaliteitsverhouding doorgaans heel gunstig uitpakt. Nu kiezen voor kwaliteit betekent minder problemen én kosten in te toekomst. Het staat ook gewoon veel mooier natuurlijk.

In de dag of op de dag?

Als je gaat klussen in huis terwijl je hier nog niet zoveel ervaring mee hebt, dan kom je soms voor termen te staan waar je niet eerder van gehoord had. Je kende het woord ‘drempel’ al, maar ‘dorpel’ hoor je voor het eerst. Gelukkig betekenen deze woorden hetzelfde, maar dan blijkt dat er bij het raamkozijn weer een ‘onderdorpel’ bestaat. Gelukkig hoef je nu eventjes alleen maar het begrip ‘kozijn’ te weten, dat valt mee toch?

Bij het opmeten van raamdecoratie komen de termen ‘in de dag’ en ‘op de dag’ bovendrijven. Wat is dat nu weer? IN de dag betekent dat de gordijnen strak op het raam of tussen de kozijnen of wanden worden geplaatst. Bij OP de dag worden de gordijnen op of over het kozijn geplaatst. Je meet in dit geval de hoogte en breedte van het kozijn inclusief de overlapping die je wilt hebben.

Waarom is dit van belang? Niet alle vensters zijn op dezelfde wijze geplaatst, daarnaast is het mogelijk dat je het mooier vindt dat de gordijnen het kozijn compleet bedekken. Ook licht doorlaten kan een factor zijn in de afweging. Als je verduisterende raamdecoratie gaat bestellen, maar de randen bedekken niet het het volledige venster, dan kan er storende lichtinval zijn. Ook de wijze van montage kan verschillen. Mocht je er met de meetinstructies toch niet helemaal uitkomen neem dan contact op met de leverancier.

Ervaar de luxe van automatische raamdecoratie

In de ochtend ontwaak je door het zonlicht, de gordijnen openen langzaam en geruisloos dankzij jouw nieuwe PoweredBlinds plisségordijnen. Dit is een luxe waar je heel snel aan zult wennen, en lang van zult genieten. Omdat je het systeem op accu kunt laten functioneren heb je geen stroomaansluiting nodig, bediening gaat via een knop, afstandsbediening of een smartphone app.

Koppeling met huisautomatisering

Bij domotica denk je aan lampen die je met een app kunt bedienen of luidsprekers met ingebouwde microfoon en spraakassistent, toch is er nog veel meer mogelijk. Als je een TaHoma systeem van Somfy hebt, dan kun je hier niet alleen lampen en speakers aan koppelen maar nog veel meer. Denk aan een thermostaat die zelf de temperatuur regelt of een camerabeveiligingssysteem met beelden die je via de app overal kunt bekijken. Je kunt hier ook de raamdecoratie aan koppelen, wat nieuwe mogelijkheden schept. Zo kun je de verlichting automatisch laten inschakelen als de gordijnen sluiten. Dat is wel zo praktisch, anders sta je naar de lichtknop te vissen in het donker.

Slimmer en veiliger wonen

Een smart home bouw je stap voor stap op, beveiliging zal hierbij een belangrijke rol innemen. Zo kun je bijvoorbeeld een slimme rookmelder koppelen aan de verlichting en gordijnen. Dit geeft de bewoners meer zicht en een veilige route naar buiten in het geval van gevaar. Het is ook een manier om mogelijke inbrekers af te schrikken. Als de gordijnen openen en sluiten in de ochtend en avond, dan lijkt het huis bewoond te zijn. Zo kun je bij afwezigheid de schijn wekken dat er toch iemand in huis is. Je profiteert er dus niet alleen van als je thuis bent.

Previous «
Next »