Maak van uw badkamer een eigen wellness!

  • Woon
  • januari 8, 2018
  • Comments Off

We dromen er allemaal wel van om een hele dag lang in een wellness te vertoeven – maar waarom zou het daarbij moeten blijven? Er zijn ontelbare manieren om je eigen badkamer om te toveren tot een heuse wellness ruimte, zolang je het juist aanpakt. Op die manier geniet je van meer wooncomfort, én gaat je badkamer veel langer mee!

Welke maatregelen kan je nu nemen om je badkamer een opkikker te geven en er de unieke sfeer van een wellness in te kunnen ervaren? Het volgende overzicht geeft je enkele handige tips!

Van badkamer tot wellness

1. Ga voor een bad met bubbels

Een van de beste maatregelen die je kan nemen om je badkamer meteen gezelliger en ontspannender te maken, is door te kiezen voor een bad met sproeiers of bubbels. Niet enkel is zo’n bad groot genoeg om er languit in te kunnen ontspannen, de bubbels voegen ongetwijfeld waarde toe aan de wellness-ervaring. Er zijn uiteenlopende merken, waaronder Whirlpool, die dergelijke baden voorzien, van uitstekende kwaliteit!

2. Besteed aandacht aan de details

Ten tweede, en dit is misschien iets minder voor de hand liggend, is het ook belangrijk dat je de plaatsing en afwerking van alle voorzieningen zo goed mogelijk doet, of laat doen. Het zit hem maar al te vaak in de details, en gebruik maken van professioneel bouwmateriaal is dan ook belangrijk (zoals bijvoorbeeld een waterpas). Op die manier creëer je niet enkel een wellness atmosfeer, maar ook een visuele aantrekkelijke badkamer!

3. Gebruik de juiste verlichting

Tenslotte heeft ook de keuze voor verlichting een heel groot effect op de atmosfeer in de badkamer. TL-lampen die veel te fel zijn passen immers niet meteen in een gezellige ruimte, terwijl je met LED spots die je kan dimmen al heel wat meer kan doen. Zorg ervoor dat de verlichting goed past bij de inrichting en stijl van de badkamer, zodat een unieke, rustgevende wellness-sfeer wordt gecreëerd!

Je badkamer omtoveren tot een wellness klinkt dan wel een onmogelijke opdracht, het is eigenlijk heel eenvoudig zolang je de juiste keuzes maakt. Bovenstaande tips zijn natuurlijk nog maar enkele van de vele maatregelen die je kan treffen om méér uit je badkamer te halen – maar ze helpen je toch al goed op weg!

Previous «
Next »