Ideeën voor vakantie in eigen tuin 

  • Woon
  • november 18, 2022
  • Comments Off

We zijn over het algemeen meer in onze tuin dan dat we op vakantie zijn, dus waarom maken we er niet gewoon elke zonnige dag een vakantiedag van, maar dan in onze eigen tuin? Met de volgende ideeën krijg je een vakantiegevoel gewoon bij jou thuis. 

Hangen 

Waar is vakantie onder andere voor bedoeld? Juist, uitrusten! Je rust pas echt lekker uit als je heerlijk onderuitgezakt ligt, heerlijk hangen in een hangmat, hangstoel of loungebank. Door een hangstoel neer te zetten of op te hangen in je tuin zorg je ervoor dat je lekker kan ontspannen, maar daarnaast zorgt de uitstraling van een hangstoel ook voor een vakantiesfeer. Als je in je hangmat achter in je tuin ligt met een lekker drankje erbij hoef je alleen nog maar in je hoofd je ideale vakantiebestemming erbij te denken. 

Zomerse uitstraling 

De accessoires en tuinmeubelen kan je aanpassen aan jouw favoriete vakantiebestemming. Ga je bijvoorbeeld graag op vakantie naar Griekenland. Kies dan voor een wit tuinset met blauwe aankleding op je tafel. Op de achtergrond een fotodoek van de ondergaande zon boven de blauwe zee en je waant je zo in de vakantiesferen. Als je online zoekt op jouw vakantieland in combinatie met het woord tuin, kan je veel inspiratie opdoen. Vooral Pinterest is hier een handig platform voor. Wat ook zorgt voor die extra vakantiebeleving is om een thema-avond te organiseren. Dit kan gewoon met familie, vrienden, met z’n tweeën of gewoon lekker alleen. Als je de tuin in een Griekse stijl hebt aangekleed, kan je ook kiezen voor typisch Grieks eten en drinken.  

Verlichting 

Op veel toeristische plekken zie je slingers met hanglampjes hangen. Dit zorgt voor een gezellige uitstraling, maar ook dat je extra lang buiten blijft zitten. Waarom zou je dit niet in je eigen achtertuin neerhangen voor dat extra vakantiegevoel? Deze slingers van hanglampen zijn bij vrijwel elk tuincentrum te koop en zo haal je met een goedkope en snelle verandering een hele andere sfeer in je tuin.  

Vuur 

Pak de marshmallows en de gitaar en je tuinstoelen er maar bij en maak er een gezellige kampvuuravond van. Misschien ken je het nog wel van de camping, lekker met z’n allen rond een kampvuur. Of associeer je vuur in combinatie met vakantie juist met een heerlijke vuurhaard als het wat afkoelt in een warm land waar je op vakantie bent. Wat er ook in je opkomt, probeer die sfeer in je eigen achtertuin te creëren. Door het gebruik van vuurschalen, vuurtafels of een openhaard creëer je gelijk een warme en sfeervolle omgeving. Door de warmte blijf je ook nog eens gezellig langer buiten zitten. 

Groen 

Op je vakantieadres ben je meestal ook aan het genieten van de mooie natuur in de omgeving. Haal daarom mooie planten en bloemen die zorgen voor veel groen en kleur en geniet van je zelf gecreëerde natuur in de tuin. Door al het groen in de tuin komen er verschillende dieren jouw tuin binnen en probeer hier dan ook extra van te genieten. Een fladderende vlinder, verschillende vogels en de bijen, dragen allemaal bij aan een vrolijke achtertuin. Zet in je tuin een tentje op en ga een dag kamperen en voel je helemaal één met de natuur. 

Even geen schermen 

Ga even terug naar de vakanties van vroeger zonder smartphones, laptops en tablets. Spreek af dat je allemaal een bepaald tijdsbestek de schermen weglegt en geniet van je eigen tuin. Pak een goed boek of een puzzel en ga lekker ontspannen in je hangmat of loungebank. Of ga aan je tuinset zitten en gezellig spelletjes doen in de achtertuin die je normaal op vakantie doet. Bijvoorbeeld en leuk bordspel, een potje badmintonnen, flessenvoetbal of speel een potje Kubb. 

Previous «
Next »