• Homepage
  • >
  • Wonen
  • >
  • Wat zijn houtpellets en waar gebruik je ze voor?

Wat zijn houtpellets en waar gebruik je ze voor?

  • Woon
  • november 21, 2018
  • Comments Off

Houtpellets zijn één van de manieren van verwarmen van de toekomst. Je kunt tot wel 50% besparen op je stookkosten, het is een duurzame vorm van verwarmen en ze geven bovendien ook nog een gezellige warmte. Maar wat zijn het precies, die kleine korrels? En waar kun je ze voor gebruiken? Er zijn heel wat mogelijkheden om deze korreltjes maximaal te benutten. Wij lichten hier alvast een tip van de sluier voor jou op.

Pellets zijn echte energiebommetjes

Pellets zijn korrels die uit geperst hout bestaan. Het hout is afkomstig van zaagsel of houtafval. Soms gebruikt men ook naalden van dennen en sparren. Pellets branden bijna volledig op zodat je er weinig afval van hebt en ze geven een maximale warmte af. Als je beslist om met pellets te verwarmen, laat je dan goed adviseren. Zo zie je bijvoorbeeld bij Delangebv.nl dat er pellets van diverse houtsoorten bestaan. Vraag goed na welke korrel voor jouw verwarming het meest geschikt is.

Pellets voor je kachel

Pelletkachels zijn kachels die op zich staan. Het enige wat je nodig hebt is een schoorsteen. In de kachel bevindt zich een reservoir voor de pellets. Deze worden automatisch naar de brandhaard gebracht zodat je altijd een regelmatig vuur hebt. Deze kachels geven heel wat stralingswarmte af. Ze zijn programmeerbaar zodat je zelf bepaalt wanneer en hoe hard de kachel moet branden.

Een kachel met een groter reservoir

Diezelfde kachels kun je ook aansluiten op een reuze reservoir dat je bijvoorbeeld plaatst in een aanpalend berghok. Van hieruit wordt je kachel automatisch gevoed. Je hoeft dus maar heel zelden je voorraad aan te vullen.

Een kachel met een mini centrale verwarming.

Aan je kachel kun je één of meerdere radiatoren verbinden. Zo krijg je extra verwarming in de ruimte van de kachel, of in de kamer naast of boven je pelletkachel.

Pellets voor je centrale verwarming

Je kunt je huidige stookketel op gas, elektriciteit of stookolie perfect vervangen door een stookketel op pellets. Hieraan wordt je volledige centrale verwarming gekoppeld. Het functioneert net hetzelfde als je huidige verwarming. Alleen… het scheelt heel wat op je budget.

Previous «
Next »