Een tuin in Scandinavische stijl

  • Woon
  • juli 21, 2016
  • Comments Off

Een Scandinavische tuin

Scandinavisch design voor buiten

Een Scandinavische tuin is prachtig om te zien, goed vertoeven en relatief onderhoudsvrij. Kortom, een hele goede keus in design. Waarom is het dat juist in landen waar je hooguit een paar maanden per jaar in je tuin door kunt brengen, de tuin er zo geweldig uit ziet? Waarschijnlijk om het meeste te maken va nde schaarse tijd in de tuin. Ook de rest van het jaar is de tuin een genot voor het oog, zelfs als je er niet kunt zitten. Een Scandinavische tuin wordt gekenmerkt door strakke lijnen, een combinatie van wit, bruin, grijs en groen en minimalisme. Benieuwd hoe je jouw tuin om kunt toveren tot een Scandinavische oase? Dat lees je hier.

Typisch Scandinaviëscandinavische tuin

In een Scandinavische tuin is veel aandacht besteed aan de details. Dat loont, want het resultaat mag er zijn. Een tuin in deze stijl bevat elementen die allemaal met elkaar verbonden zijn. Niets valt uit de toon. Je zou kunnen zeggen dat het het tegenovergestelde van een allegaartje is. Wat direct opvalt is dat een Scandinavische tuin rust uitstraalt. Dat komt met name door de strakke lijnen. Borders zijn bijvoorbeeld recht. In minismalistsche stijl worden oppervlakken zo veel mogelijk leeg gelaten, zoals een muur in één kleur zonder frutsels en een recht toe recht aan pad door het gazon.

Scandinavisch tuinmeubilair

Het meubilair in je tuin maakt een groot verschil voor de uitstraling van het geheel. Scandinavisch meubilair heeft over het algemeen een eye catching design. Kies daarom voor een paar prachtige meubelstukken in plaats van een grote reeks aan stoelen en tafeltjes. Typisch Scandinavisch is bijvoorbeeld één grote lounge bank in L vorm. Of een grote houten tafel met banken om aan te schuiven.

Scandinavisch groen

Met de planten en het groen in je tuin kun je spelen om een Scandinavische look te creëren. Het gaat dan niet zozeer om het kiezen voor planten die ook in bijvoorbeeld Zweden groeien, maar om de elementen van Scandinavisch design in je achterhoofd te houden. Selecteer bijvoorbeeld een boel planten die niet bloeien: dat zorgt voor meer eenheid en rust. Hou het simpel bij het mixen van verschillende planten. Per perk liever één type plant. Ook mag er best wat ruimte om de planten leeg blijven. Om onkruid te voorkomen kan je boomschors gebruiken rondom de planten. Spelen met hoogteverschil, dus een combinatie van boompjes en lage planten geeft een extra dimensie aan je tuin.

De finishing touches

Maak je Scandinavische tuin helemaal af met een aantal finishing touches. Accessoires zijn hier handig bij. Om de strakke look toch warm te houden, doen grote, effen kussens het goed. Andere accessoires die veel verschil maken zijn verlichting. Subtiele verlichting is het best. Omdat het in de winter veel donker is, wordt hier in Scandinavië extra veel aandacht aan besteed. Met een paar prachtige, luxe windlichten op een verder lege tafel creëer je ook een geweldige look.

Previous «
Next »