Japanse slaapkamer inrichting

  • Woon
  • juni 30, 2016
  • Comments Off

Een Japanse slaapkamer creëren

Japanners houden van veel ruimte en simplistische dingen als het over hun interieur gaat. Zo ook voor hun japanse slaapkamer inrchting. Een Japanse slaapkamer is nogal strak met veel rechte lijnen wat de Japanners kenmerkt qua interieur inrichting.

Welke meubels kan men gebruiken in een Japanse slaapkamer

Zo weinig mogelijk meubels in de slaapkamer plaatsen zodat de ruimte kan gerespecteerd worden en de rust hier kan plaatsvinden. Meubels in donkere of lichte houtsoorten zijn aan te raden om de slaapkamer zo Japans mogelijk te maken.
Een laag bed dicht bij de grond wordt midden de kamer geplaatst zodat dit direct de eye-catcher van de kamer wordt.

japanse slaapkamer

Ook japanse materialen zoals Washi ziet men vaak in het interieur

Washi is het bekende Japanse rijstpapier waar hun schermen of schuifdeuren mee gemaakt zijn. Een Fusuma is zo een scherm gemaakt van rijstpapier. Deze mag dan ook niet ontbreken in een Japanse slaapkamer.

De kleuren uit de natuur worden gebruikt om deze slaapkamer een Japans gezicht te geven?

Natuurtinten zijn heel vaak terug te zien in een Japanse slaapkamer. Groentinten en hout zijn dan ook veelvuldig terug te vinden in de slaapkamer. Men probeert als het ware de natuur in huis te halen met deze kleuren als element van rust.
Ook de kleuren wit, antraciet, zwart en beige vindt men vaak terug in deze interieurs.

slaapkamer japans

De weinige maar opvallende strakke decoraties in de slaapkamer maken het interieur helemaal af

Er worden maar enkele decoraties gebruikt om de slaapkamer verder in te richten.Zeker niet overdrijven en niet te veel decoraties gebruiken om de ruimte te laten en ze te bewaren. Vooral strakke planten en bamboe als decoratie zijn hierbij aangewezen om de natuurtrend in de slaapkamer bij te staan en te optimaliseren. Ze geven een extra dimensie aan de oase van rust.

japanse slaapkamer ideeen

“Zen” is het magische toverwoord bij een Japanse Slaapkamer

Alle elementen in de slaapkamer moeten hun plaats hebben en bij elkaar passen zonder storend over te komen en zonder de rust te verstoren. Dit kan alleen maar door de juiste kleuren te combineren met de juiste materialen, decoraties en meubels. Zeker niet overdrijven in Aziatische decoraties want te veel van deze decoraties kan vlug een druk gevoel opwekken. En het doel is juist om een rustpunt te creëren zodat lichaam en geest perfect in balans zijn in dit Japans kader.

Previous «
Next »