Verschillende soorten wasbakken

  • Woon
  • oktober 1, 2021
  • Comments Off
wasbakken

Je bent op zoek naar een nieuwe badkamer of wc en je wil ook graag een nieuwe wasbak. Zo gezegd, zo gedaan zou je zeggen. Maar er zijn veel verschillende soorten wasbakken en formaten. De keuze is eindeloos. Uit welke soort wasbakken kan je dan eigenlijk kiezen?

Opbouwwasbak 

De afgelopen jaren is het een van de meest voorkomende trends geweest; de opbouwwasbak. Deze wasbak wordt niet ingebouwd, maar staat in zijn geheel op het badmeubel. Dit zorgt voor een unieke en luxe uitstraling. Vaak wordt hierbij gedacht aan een ronde waskom, maar opbouwwasbakken zijn in allerlei vormen en formaten verkrijgbaar. Belangrijk is wel dat er extra aandacht wordt besteed aan de afwerking van de wasbak. Doordat de wasbak er opstaat zie je de gehele wasbak, als deze dan niet goed is afgewerkt zie je dat direct.

Waskom

Net zoals de opbouwwasbak staat de waskom bovenop het badmeubel. Het enige verschil tussen deze beiden is dat een waskom specifiek rond is en een opbouwwasbak ook andere vormen kan hebben. Waar je voorheen voornamelijk waskommen in de badkamer zag, zie je ze ook steeds meer terug komen in het toilet. Waskommen zijn in enorm veel kleuren en materialen verkrijgbaar, hierdoor vormen ze ook vaak een echte eyecatcher in de badkamer. Je kan hierbij bijvoorbeeld denken aan een waskom van natuursteen. 

Inbouwwasbak

Een inbouwwasbak zie je nog het meest in zowel badkamers als wc’s terug komen. Deze wasbak wordt in het badmeubel gebouwd. De rand van de wastafel leunt hierbij dus op het blad van het badmeubel. De afvoer van de wasbak wordt vaak weggewerkt in de kast, dit zorgt voor een strakke uitstraling. Ondanks dat deze wasbak al een lange tijd op de markt is, geeft het de badkamer door zijn strakke uitstraling een moderne twist.

Dubbele wasbak

Leef je met meerdere personen in huis en is er altijd spits in de ochtend? Dan is een dubbele wasbak een goede optie voor jou! Je kan met twee personen tegelijk gebruik maken van de wasbak, zonder dat je elkaar in de weg zit. Dubbele wasbakken zijn vaak in veel verschillende kleuren en formaten verkrijgbaar. Er is er dus altijd wel een die in jouw badkamer en bij jouw smaak past.

Persoonlijk advies

Ben je nieuwsgierig geworden? Of ben je op zoek naar badkamer inspiratie? Onze betrokken en deskundige adviseurs staan voor je klaar in een van onze badkamerwinkels. ‘Zoveel mensen, zoveel wensen’, daarom beginnen wij altijd met het leren kennen van onze klant. Op basis daarvan geven onze adviseurs onafhankelijk advies over het inrichten van je complete badkamer. Samen gaan we op zoek naar jouw droombadkamer! 

Previous «
Next »