• Homepage
  • >
  • Wonen
  • >
  • Waarom steeds meer mensen kiezen voor een veranda

Waarom steeds meer mensen kiezen voor een veranda

  • Woon
  • augustus 15, 2022
  • Comments Off

Het kiezen voor een veranda wordt steeds populairder. Deze overdekte zithoeken zijn functioneel en bieden nieuwe manieren om van jouw tuin te genieten. Als je wilt weten waarom steeds meer mensen een dichte veranda aan hun huis laten zetten, vind je hieronder de voordelen van het hebben van zo’n veranda.

Een van de belangrijkste voordelen van het hebben van een veranda aan  huis is dat het jou en je gezin een overdekte extra ruimte kan bieden. Een beschutte zitplaats en toegang tot schaduw zijn twee van de beste manieren om je tuin te verbeteren… en een veranda biedt beide. Ze kunnen de buitenruimte gezelliger en bruikbaarder maken, zelfs als het regent. Bovendien heb je op zonnige dagen een schaduwrijke plek voor je kinderen om buiten te spelen zonder het risico op verbranden door de zon.

Een extra kamer

Met het installeren van een veranda kan deze meer aanvoelen als een extra kamer dan als een buitenruimte. Je kunt het gebruiken om er te zitten, dineren, lezen, socializen en zelfs werken. Omdat je schuifdeuren en een schuifdak bij een veranda kunt installeren, kan de veranda in gesloten toestand gezellig en intiem aanvoelen. Afhankelijk van jouw voorkeuren, kun je kiezen voor transparante wanden, zoals glas, of iets meer privé, zoals ondoorzichtig polycarbonaat.

In tegenstelling tot een serre, die vaak duurder is en er gedateerd kan uitzien, voegt een veranda een meer eigentijdse esthetiek toe aan een tuin. De transparante wanden van vloer tot plafond kunnen het natuurlijke licht maximaliseren en de illusie van ruimte geven. Je kunt er daarnaast bijvoorbeeld voor kiezen om LED-verlichting, wandverwarmingen en composiet terrasplanken te installeren.

Veranda’s met schuifdeuren en schuifdaken bieden een universele oplossing. Ongeacht het weer, je kunt comfortabel buiten of binnen zitten. Met gesloten zijkanten geniet je van een vrij uitzicht op de tuin. Op warme dagen open je hem en geniet je van de frisse lucht en de warmte van de zon. En net als elke andere tuinkamer worden de meubels, banken, planten en tafels beschermd tegen wind en regen.

Extra opslagruimte

Iedereen weet dat je nooit teveel opslagruimte kunt hebben! Omdat een veranda met zijkanten als extra kamer kan worden gebruikt, heb je meer ruimte om spullen op te bergen. Je hebt ook ruimte om dingen zoals tuingereedschap of tuinmeubilair te beschermen tegen slecht weer. Je kunt je barbecue zelfs naar binnen verplaatsen als hij niet in gebruik is!

Previous «
Next »