• Homepage
  • >
  • Tuin
  • >
  • Zelf een tuinhuis bouwen? Zorg voor een stevige fundering!

Zelf een tuinhuis bouwen? Zorg voor een stevige fundering!

  • Woon
  • april 10, 2018
  • Comments Off

Zelf een tuinhuis bouwen is niet alleen heel erg leuk om te doen, maar het geeft ook nog eens een extra opslagruimte in de tuin. Een tuinhuis is als het ware een klein houten huisje waarin we tuinmeubelen kunnen opbergen, of waar we een opbergruimte voor onze fietsen vinden. Als je zelf een tuinhuis wil gaan maken, dan zijn er een aantal dingen waar je rekening mee dient te houden. Natuurlijk moet je niet alleen zorgen voor een stevige en solide ondergrond, maar ook in de grond moet een tuinhuisje stevig verankert worden. Door het gebruik van betonpoeren zorg je niet alleen voor een stevige fundering, maar ben je er ook zeker van dat je lang plezier hebt van jouw zelfgemaakte tuinhuis.

Betonpoeren gebruiken als fundering voor een tuinhuis

Het spreekt natuurlijk voor zich dat een goede fundering belangrijk is als je zelf een tuinhuisje wil gaan plaatsen. Poeren van beton zijn hiervoor zeer geschikt, en staan letterlijk aan de basis van een robuust en solide tuinhuis. Deze betonnen poeren kunnen worden gebruikt in combinatie met een betonplaat. Deze plaat zorgt ervoor dat de poer niet kan wegzakken en staat hiermee garant voor een sterke constructie. Wil je een sterke fundering voor een tuinhuisje? Gebruik deze poeren dan in combinatie met snelbeton. Doordat de poeren in verschillende maten te verkrijgen zijn, is er altijd een passende fundering voor het te dragen gewicht. De betonpoer met M16 schroefhuls is makkelijk in te graven door zijn tapse vorm, en is tevens uit te breiden met een hoogteverstelling zodat de palen van uw tuinhuis makkelijk in hoogte bij te stellen zijn.

Een stevige basis voor een tuinhuisje

Het bouwen van een tuinhuis begint altijd met het leggen van een stevig fundament, oftewel de basis. Feitelijk gezien is dit het belangrijkste onderdeel van het zelf bouwen van een tuinhuis. Is de basis goed? Dan kun je er zeker van zijn dat dit leuke doe het zelf project stevig en solide wordt. Het gebruik van betonpoeren voor een tuinhuisje bespaart daarbij ook nog eens heel veel tijd. Het zelf storten van een fundering met beton neemt behoorlijk wat werk in beslag, en daarbij is de stevigheid van de constructie niet gegarandeerd. Met poeren van beton weet je zeker dat je op de goede weg bent voor een solide basis voor een tuinhuis.

Optimaal gebruik maken van je tuinhuis

Wanneer je een goede basis hebt gelegd en het tuinhuis uiteindelijk hebt gebouwd, weet je dat je de komende decennia kunt genieten van een stevige constructie. Het tuinhuis kun je gebruiken voor de opslag van jouw gereedschap, de opslag van tuinmeubelen en bijvoorbeeld ook om tuinhaarden in te plaatsen wanneer deze niet gebruikt worden. Als je het helemaal goed hebt aangepakt, heb je wellicht bij je tuinhuis ook een overkapping gemaakt, waar je een gezellig hoekje kunt maken waar je in de zomer en winter gezellig met vrienden en familie rondom een tuinhaard kunt genieten en onvergetelijke avonden kunt beleven.

Previous «
Next »