Veiliger in je huis wonen

  • Woon
  • april 11, 2018
  • Comments Off

Je hebt een mooi huis, een gezellig interieur en allerlei leuke spullen. Maar hoe bescherm je jouw inboedel tegen inbraak en diefstal? Er zijn verschillende manieren om je veiliger te laten wonen.

Alarmsysteem

Wellicht een van de meest effectieve preventieve maatregelen tegen inbraak is een alarmsysteem. Buren zullen snel op de hoogte zijn van het harde geluid dat zich in de straat zal laten horen als er ongewenst bezoek is. Er zijn diverse soorten, van de simpele magneet variant aan de deur tot aan diverse sensoren die beweging detecteren op momenten dat dat niet hoort. Als nadeel heeft dit wel dat huisdieren ook gesnapt zullen worden. Een goede opstelling, met wat advies van een professional, is dan cruciaal.

Beveilig ramen

Als je meerdere ramen hebt die door middel van een klink open te maken zijn, vervang dan deze klinken door varianten met een slot. Dit voorkomt dat de ramen worden ingeslagen en inbrekers zo simpel met de klink het raam kunnen openen om binnen te sluipen. Daarnaast kan je er ook voor kiezen om lamellen of diverse gordijnen te plaatsen. Elke vertraging die je creƫert, laat een inbreker al sneller voorbij jouw huis lopen. Zij willen het liefst toeslaan in een woning waar ze snel in komen en uit vluchten met de buit.

Beveilig deuren

Je kunt deuren op diverse manieren beveiligen. Heb je doorzichtig glas? Vervang dit door mat glas. Als inbrekers niet zien wat je in huis hebt, worden ze ook minder snel gemotiveerd om in te breken. Draai altijd het gewone slot om bij de deurklink. Inbrekers kunnen makkelijk een deur openen als deze niet juist is afgesloten. Plaats een kettingslot, dit is moeilijk los te halen. Voor de extra beveiliging is het ook aan te bevelen om cilindersloten te laten installeren door een expert. Hierdoor is het zo goed als onmogelijk om een deur te openen. Laat u adviseren op Deur-cilindersloten.nl voor inbraakveilige sloten.

Previous «
Next »