Zo maak je van je terras een fijne plek!

  • Woon
  • augustus 4, 2022
  • Comments Off

Voor velen van ons is het terras in de tuin de favoriete plek in huis. Het is de plek waar we kunnen ontsnappen aan de chaos van de stad en genieten van je spelende kinderen, de natuur of het getjilp van vogels. Niets zo fijn als ’s ochtends in een tuin loungeset wakker te worden met een kopje koffie en de wereld te zien ontwaken.

Gebruik verlichting om een ​​magische sfeer te creëren

Het klinkt misschien cliché maar verlichting doet heel veel. Overdag wil je van de zon kunnen genieten, of juist niet door onder een parasol te gaan zitten, maar ’s avonds, als de zon onder is, wil je ook een fijne sfeer. Kleine lampjes die we in de winter in onze kerstboom doen, kunnen hier ideaal voor zijn. Dergelijke verlichting zorgt voor een effect dat nieuw en betoverend is. Er zijn veel manieren om deze lampjes te gebruiken in plaats van ze gewoon van de ene hoek naar de andere te hangen. Doe ze in glazen flessen, of wikkel deze om de tafel of plak ze vast op de vloer waar je het minst loopt.

Gebruik plantenbakken van verschillende vormen en maten

De beste stap om een ​​mooie natuurlijke tuin te maken, is om deze te verfraaien met veel gevarieerde plantenbakken. Kies de seizoensbloemen zoals de hibiscus of de roos en de weelderige groene planten zoals varens en palmen om schoonheid, kleur en levendigheid toe te voegen aan het terras. Als je deze bloemen en planten in bakken van verschillende vormen en maten doet, krijgt de tuin een speels karakter, iets wat de meeste tuinen wel kunnen gebruiken. Let op, met de hete zomers die we tegenwoordig hebben is het wel zaak de planten en bloemen op tijd water te geven.

Hang kleurrijke bloempotten op

Een van de manieren om je terras een sfeervolle uitstraling te geven, is door kleurrijke bloempotten aan de rand van het terras te hangen als je hier de mogelijkheid toe hebt. Verf de potten met levendige kleuren, maak patronen en verschillende ontwerpen om de kleurrijke coating op de alledaagse potten te geven. 

Creëer een kleine zithoek

Het wordt tijd dat je de krukken, stoelen en een tafel in je terrastuin gebruikt. Kies het meest geschikte deel van je terras, met name het gedeelte dat maximaal zonlicht krijgt en wordt omringd door de planten die je plaatst. Plaats de krukken, stoelen en tafel daar, want de plantachtige omgeving zal je geest kalmeren en je terras een serene uitstraling geven.

Creëer een authentieke omgeving door natuursteen en andere materialen te gebruiken.

Stenen zijn overal gemakkelijk te verkrijgen, dus waarom zou je de natuurstenen, maar bijvoorbeeld ook schelpen niet gebruiken om een ​​mooie decoratie te maken voor jouw eerst nog eentonige terras. Maak eventueel een pad met randen van stenen als je terras groot genoeg is. Als het terras een compact gebied is, dan kun je een glazen kom plaatsen of glazen flessen ophangen en ze vullen met schelpen om het een charmante uitstraling te geven.

Dus beste mensen, waarom nog langer wachten? Probeer bovenstaande oplossingen om je terras te versieren en maak dat terras geweldig door deze op te volgen door bijvoorbeeld ook een vleugje creativiteit toe te voegen! Misschien kom je er wel achter dat jouw nieuwe terras de perfecte sfeer heeft en vier je deze zomer vakantie in eigen tuin!

Previous «
Next »