De tuin bewateren: hoe doe je dat?

  • Woon
  • oktober 14, 2022
  • Comments Off
tuin bewateren

Over tuinen bewateren zijn de meningen verdeeld. De een vindt dat je in de zomer elke dag water moet geven, de ander zweert bij alleen de planten in potten water geven. In het geval van dat laatste gaat men ervan uit dat de tuin grondwater genoeg heeft. Twijfel je daar aan of ben je sowieso van kamp elke dag? Dan is water geven een must. Maar hoe doe je dat? 

Regenwater opvangen is gratis

Gebruik in elk geval zo min mogelijk water uit de kraan en ga als het kan voor regenwater. De meest duurzame manier van regenwater opvangen is door een regenton neer te zetten. Heb je meer nodig dan alleen die ene ton? Dan kun je ook een ondergronds opslagsysteem aan (laten) leggen. Hoewel ons klimaat verandert, regent het nog steeds met regelmaat, dus als je ton opdroogt is er soelaas: voor je het weet is er een stortbui en is je opslag weer aangevuld. 

Met je gieter de tuin door

Heb je een volle regenton, dan heb je nog steeds iets nodig om het water van de ton naar de plant te krijgen. Daarvoor kun je een gieter kopen. Gieters zijn er in allerlei soorten en maten. Heb je een grote tuin, dan kun je het beste een flink formaat aanschaffen. Let er wel op dat je hem kunt tillen. Ga in geval van twijfel voor een maatje kleiner. 

Of je legt een irrigatiesysteem aan!

Vind je water geven allemaal gedoe of is jouw tuin zo groot dat je er een dagtaak aan hebt? Wellicht is een irrigatiesysteem iets voor je. Dit is een automatisch systeem, dat ervoor zorgt dat de planten water krijgen als ze dat nodig hebben. Een slim systeem dus, wat niet onnodig water verspilt. Bovendien vaart de plant wel bij zo’n systeem, je krijgt er gezonde en sterke planten van. 

Previous «
Next »