• Homepage
  • >
  • Woontrends
  • >
  • De voor- en nadelen van kunstplanten in je interieur op een rijtje

De voor- en nadelen van kunstplanten in je interieur op een rijtje

  • Marco
  • juli 10, 2020
  • Comments Off
voordelen kunstplanten

Planten zorgen voor een gezonde woonomgeving, dat is algemeen bekend. Als je kiest voor echte planten in je interieur, dan zorgen deze ervoor dat de onreine lucht gezuiverd wordt en dat er zuurstof wordt afgegeven. Als je dit heel erg belangrijk vindt, kan dit een reden zijn om te kiezen voor echte planten in je huis. Niet alleen zijn echte planten sfeervol, ze geven ook nog eens een heerlijke geur af (als je een geurende plant hebt). Toch kleven er ook wat nadelen aan echte planten. Ze hebben namelijk het nodige onderhoud nodig. Ben je niet in het bezit van een paar groene vingers? Dan kan dit leiden tot dode planten en dat oogt direct niet meer zo mooi.

Voordelen kunstplanten en nadelen kunstplanten

Er zijn heel wat voordelen kunstplanten op te noemen. Heb je geen groene vingers? Dan zijn kunstplanten voor jou een ideale oplossing. Je hoeft kunstplanten niet te onderhouden, dus je hoeft niet bang te zijn dat jouw planten binnen no time dood zijn. Met kunstplanten heb je altijd de garantie dat je planten groen blijven. Ook als je een stijlvolle badkamer wilt zijn kunstplanten ideaal. De meeste echte planten doen het niet heel erg goed in de badkamer, omdat het er vaak vochtig is en er weinig daglicht binnenkomt. Maar met kunstplanten heb je binnen de kortste keren een stijlvolle badkamer.

Tegenwoordig zie je bijna geen verschil meer tussen echte planten en kunstplanten. Let echter wel goed op de kwaliteit. Eén van de nadelen kunstplanten is dat er geen zuurstofregulatie in je woning plaatsvindt. Echte planten zorgen hier wel voor.

Welke planten kun je het beste kiezen?

Als je een groene uitstraling wilt in je interieur, kun je dus de keuze maken tussen kunstplanten en echte planten. Als je niet de moeite wilt doen om echte planten te verzorgen, dan kun je het beste voor kunstplanten kiezen. Vind je het leuk om je planten af en toe bij te knippen en water te geven, dan zijn echte planten voor jou een goede oplossing. Je profiteert dan ook nog eens van de voordelen van een echte plant, omdat het zorgt voor een gezond binnenklimaat.

Previous «
Next »