Hoe kun je meer opbergruimte creëren?

  • Woon
  • juli 6, 2023
  • Comments Off
trap met opbergruimte

Genoeg opbergruimte is belangrijk om een ruimte of woning overzichtelijk en netjes te houden. Dit is niet altijd vanzelfsprekend, want sommige huizen hebben weinig gelegenheid om spullen op te bergen. Nu zijn er verschillende opties om deze ruimte te creëren, zodat er een stukje orde terugkeert. Dit is niet alleen fijn voor het oog, maar ook voor meer rust in je hoofd, zodat je over het algemeen meer ruimte hebt voor andere dingen. Wie wil dat nou niet?

Verschillende manieren van opbergen

– Opbergkasten

Mocht je er plek voor hebben, dan kan een opbergkast uitkomst bieden. Daarbij kun je kiezen voor een wandvullend geheel of een gedeeltelijk wandvullende kast. Hoe groter de kast, hoe meer je erin kwijt kunt.

– Opslagruimte

Het woord spreekt voor zich; je vult een nog ongebruikte ruimte met spullen en deze dient dan als opslag. Heb je een slaapkamer over of heb je een garage, dan kun je daar vaak veel in kwijt. Dit maak je zo overzichtelijk mogelijk door de spullen te schikken en vervolgens in dozen of bakken in een stelling of kast te zetten. Deze bakken kun je markeren of beplakken met labels, zodat je niets kwijtraakt.

– Schuine wanden

Veel zolders hebben schuine wanden in verband met een schuin dak. De ruimten onder een schuin dak kunnen vaak niet echt gebruikt worden voor dagelijks gebruik, omdat ze erg laag zijn. Wat wel kan, is schuine wanden maken, er schuifdeurtjes in plaatsen en daarachter de spullen stallen.

– Trap met opbergruimte

Een ruimte die ook niet snel benut wordt, is de ruimte onder een trap. Een trap is niet alleen handig om door het huis te navigeren, maar dient ook als een uitstekende uitkomst als het gaat om opbergen. Deze ruimte kun je afschermen met een wand. Hierdoor heb je geen last van de spullen, oogt het niet rommelig en heb je in één klap een grote ruimte waarachter je spullen kunt plaatsen. Omdat de ruimte onder een trap vaak loze ruimte is en je ermee geholpen bent qua opbergen, is een trap met opbergruimte een zeer verstandige en functionele keuze.

Creeer rust

De beste optie om opslagruimte te creëren is erg persoonlijk. Het is maar net wat je beschikbaar hebt. Het helpt in elk geval voor een netter huis en een opgeruimd hoofd. Een win-winsituatie dus!

Previous «
Next »