• Homepage
  • >
  • Wonen
  • >
  • Tips om je kleine woonkamer zo goed mogelijk te benutten

Tips om je kleine woonkamer zo goed mogelijk te benutten

  • Woon
  • september 18, 2018
  • Comments Off

Helaas beschikken we niet allemaal over een enorm huis met een ruime woonkamer. Maar dat wil niet zeggen dat je een kleine woonkamer niet gezellig, misschien zelfs gezelliger, kan maken. Een kleine woonkamer biedt evenveel mogelijkheden als het gaat om de inrichting. Echter heb je minder ruimte en zal je dus iets creatiever moeten zijn om optimaal de ruimte te benutten. Om je hierbij te helpen hebben wij meerdere handige tips voor je op een rijtje gezet.

Tip 1: Gebruik de muren

Het gebruiken van de muren kan op verschillende manieren. Meestal wordt hiermee bedoeld dat je meubilair tegen de muren plaatst. Het plaatsen van een grote kast tegen de muur is een van de beste mogelijkheden om meer opbergruimte te creëren in de woonkamer. Ook kun je ervoor kiezen om planken tegen de muur te plaatsen voor extra opbergruimte. Deze planken worden ook wel zwevende planken genoemd.

Tip 2: Kies de juiste bank

Vaak wordt er gekozen voor twee losse banken omdat men denkt dat een hoekbank meer ruimte in beslag neemt. Echter biedt een hoekbank veel meer zitplaats en voorkomt het de loze ruimte die je normaal tussen de twee banken in hebt. Kies dus voor een meubel in de zithoek. Ook kan je kiezen voor een slaapbank: overdag een comfortabele bank en s’avonds een heerlijk bed.

Tip 3: Multi inzetbaar meubilair

Ook multi inzetbaar meubilair is een aanrader als je een kleine woonkamer hebt. Denk bijvoorbeeld aan een krukje die je voor meerdere dingen kan gebruiken. Of een krukje dat opbergruimte biedt. Ook bijzettafeltjes zijn multi inzetbaar en kan je laten terug komen in iedere ruimte van je woning.

Tip 4: Lichte kleuren

Deze tip is er een die je wellicht al vaker gehoord hebt, toch hebben wij ervoor gekozen om deze nog even te noemen. Het is namelijk van groot belang om in een kleine woonkamer te kiezen voor lichte kleuren. Dit zorgt ervoor dat de kamer ruimtelijker oogt.

Tip 5: Geen tv meubel

Een groot televisiemeubel is natuurlijk niet handig in een kleine woonkamer, het neemt veel ruimte in beslag. Terwijl je er eigenlijk niet zo veel aan hebt. Wanneer je de mogelijkheid hebt om je televisie aan de muur te monteren, dan is ons advies om dit zeker te doen. Je zal zelf ervaren hoeveel ruimte dit scheelt.

Previous «
Next »