Zo kun je een ​​kleine slaapkamer groter en helderder laten voelen!

  • Marco
  • maart 22, 2023
  • Comments Off
Zo kun je een ​​kleine slaapkamer groter en helderder laten voelen

Het is misschien moeilijk om een ​​kleine slaapkamer ruim en licht te laten aanvoelen, maar het is zeker niet onmogelijk! Zonder veel geld uit te geven, zijn er enkele heel eenvoudige dingen die je kunt doen om licht in je kamer te brengen, zodat het comfortabeler aanvoelt. Dus als je een beperkt budget hebt en je kleine slaapkamer voor minder geld wilt transformeren, lees dan vooral verder!

Blijf bij neutrale, lichte kleuren

Als eerste op onze lijst met eenvoudige manieren om een ​​kleine slaapkamer groter en lichter te laten aanvoelen, is iets dat iedereen met elk budget kan doen, houd het bij neutrale en lichte kleuren! Als je heel lichte of donkere kleuren gaat gebruiken in een kleine kamer, zal het licht niet goed reflecteren, waardoor het veel donkerder en groezeliger aanvoelt.

Begin dus met een neutrale basis door je muren te verven in neutrale, warme tinten, zoals ivoor en lichtbruine tinten. Ga naar je lokale woonwinkel om betaalbare verf te kopen! Je zou een belangrijke muur een iets donkerdere tint kunnen geven en dan een andere muur juist helder houden. Je merkt meteen een groot verschil!

Maak gebruik van de hoogte van de kamer

Onze volgende tip is om gebruik te maken van de hoogte van de kamer. Je hebt misschien niet veel vloeroppervlak om mee te werken, dus je kunt slim zijn en de ruimte boven in de kamer meer benutten, zodat je minder ruimte hebt in de onderste helft van de kamer, waardoor het minder rommelig en dus groter aanvoelt !

Je zou boekenplanken hoog aan de muur kunnen toevoegen voor je boeken, je zou hangende bloempotten kunnen kopen om de ruimte die ze in beslag nemen op je meubels weg te nemen, of je zou kunnen investeren in hogere kleerkasten met meer vakken als je behoefte hebt aan nieuw meubilair. De details hangen af ​​van de vorm van je kamer, maar wees creatief en bedenk manieren waarop je je opbergruimte kunt gebruiken om jezelf meer vloeroppervlak te geven!

Spiegels ophangen

Een ander ding dat je kunt doen om een ​​kamer op te fleuren, is spiegels ophangen. Spiegels zijn fantastisch in het weerkaatsen van licht in een kamer, dus zelfs als je maar een klein beetje zonlicht krijgt, kunnen een paar spiegels de kamer echt transformeren, vooral als het in een lichtere kleur is geverfd!

Probeer staande spiegels te vermijden, want die nemen nog meer vloeroppervlak in beslag, maar kies in plaats daarvan één grote spiegel of verzamel verschillende kleinere spiegels van kringloopwinkels en hang ze allemaal samen aan één muur om een ​​spiegelgalerij te creëren! Dit ziet er niet alleen mooi uit, maar het zal de ruimte echt veranderen hoe deze aanvoelt als het een lichte, mooie kamer is.

een ​​kleine slaapkamer groter en helderder laten voelen

Wit beddengoed kopen

Onze laatste tip is heel eenvoudig; wit beddengoed kopen! Je bed is waarschijnlijk het middelpunt van de kamer, vooral als de kamer klein is, dus het laatste wat je wilt is dat er donker beddengoed in dat middelpunt staat. Het voelt van nature heel fris aan, waardoor je geest denkt dat de kamer groter is dan hij is. Investeer dus in witte dekbedovertrek sets en zie hoe ze je ruimte transformeren!

Je kunt dan textuur toevoegen met je stoffering zoals kussens en spreien in verschillende tinten om iets anders toe te voegen. Dit is een eenvoudige verandering, maar het zal je verbazen hoeveel het een kamer kan opfleuren.

Conclusie

We verdienen het allemaal om van elke kamer in ons huis te houden, zelfs de kleine! We hopen dus dat we je enkele heel eenvoudige manieren hebben laten zien waarmee je elke kamer licht en ruim kunt laten aanvoelen, zelfs als je weinig ruimte hebt, ongeacht je budget.

Lees ook: 4 manieren om je slaapkamer een nieuwe look te geven

Previous «
Next »