De vloer reinigen met een stoomreiniger!

  • Woon
  • augustus 29, 2017
  • Comments Off

De grote schoonmaak is misschien niet iets waar we allemaal even veel plezier aan beleven, er bestaan gelukkig tal van attributen die de taak iets aangenamer maken. Eén daarvan is een stoomreiniger. Een dergelijk toestel kan voor tal van huishoudelijke taken een uitkomst bieden, mede dankzij de hygiënische manier van werken.

Als je de vloer een schoonmaakbeurt wil geven en dat zo snel, efficiënt en hygiënisch mogelijk wil doen, dan is een stoomreiniger ongetwijfeld het perfecte gereedschap. Hoe werkt zo’n apparaat precies en wat zijn de voordelen?

De werking van een  stoomreiniger

Een stoomreiniger werkt eigenlijk erg eenvoudig. Eerst en vooral brengt het toestel water aan de kook in een daarvoor voorzien ruimte. Hierbij wordt stoom gecreëerd, die geleidelijk aan via een slang en mondstuk afgevoerd wordt. Dit opwarmingsproces duurt doorgaans niet langer dan een paar minuten, maar dat hangt natuurlijk ook af van het type stoomreiniger, het vermogen en hoeveel water het toestel bevat.

Bij het verrichten van schoonmaak klusjes zijn enkele factoren belangrijk als je een dergelijk toestel gebruikt. ZO is het belangrijk te kiezen voor een systeem dat net genoeg druk en kracht levert voor de taak die je met het toestel wil doen . Als je je vloer wilt reinigen, dan is er bijvoorbeeld minder druk nodig in vergelijking met het schoonmaken van het fornuis!

Waarom een stoomreiniger stoom gebruikt om de vloer te reinigen

Misschien vraag je je af waarom je nu precies een stoomreiniger zou moeten gebruiken om de vloer een schoonmaakbeurt te geven. Een gewone dweil en water volstaan toch ruimschoots? Het voordeel van een dergelijk toestel is dat het een veel beter resultaat oplevert. Het levert daarbij veel betere resultaten op het vlak van hygiëne, zelfs bij hardnekkige schimmels en bacteriën. Als je gewone schoonmaakmiddelen gebruikt dan overleven veel van die organismen. Zo kunnen ze zich bijvoorbeeld in sponzen of het zeemvel nestelen, waardoor je uiteindelijk toch niet zo goed gekuist hebt als je denkt.

Een dergelijke reiniger geeft een beter resultaat, waardoor je op de lange termijn dus ook veel minder vaak moet schoonmaken. Als je je vloer met een stoomreiniger schoonmaakt dan kan je er daarbij zeker van zijn dat deze veel mooier gaat ogen en minder snel weer vuil wordt – zelfs als je een huisdier hebt!

Een reiniger voor de vloer, een handig en doeltreffend apparaat

Naast efficiënt is een dergelijk toestel ook gewoon gebruiksvriendelijk. Het enige wat je nodig hebt is water, dat door het systeem zelf opgewarmd wordt, en de rest gebeurt vanzelf!

Natuurlijk is het wel belangrijk om je reiniger regelmatig te onderhouden. Als je het toestel intensief gebruikt kan het bijvoorbeeld gebeuren dat het water een kalklaagje achterlaat, waardoor het systeem minder goed werk. Het is dus aangeraden om de binnenkant van de stoomreiniger af en toe grondig uit te kuisen.

Problemen met kalk kan je echter grotendeels vermijden als je het juiste water gebruikt. Hoe dan ook is een stoomreiniger hét gereedschap als je je vloer een grondige, duurzame schoonmaakbeurt wil geven!            

Previous «
Next »