Zo kun je je huis snel verkopen!

  • Woon
  • oktober 12, 2021
  • Comments Off
huis verkopen

Snel je woning verkopen hoeft niet moeilijk te zijn. Met de hedendaagse krappe woningmarkt al helemaal niet. Als verkoper heb je in de huidige markt namelijk een erg goede uitgangspositie. Toch is een snelle verkoop niet in elke regio vanzelfsprekend en zeker niet als je een marktconforme vraagprijs hanteert. Hieronder leggen we uit hoe je snel een bod op je woning kunt ontvangen, zonder genoegen te hoeven nemen met een bodemprijs.

De redenen dat mensen een nieuwe woning kopen zijn legio. Misschien heb je wel een nieuwe baan, of heb je een relatie en ga je samenwonen. In dat soort gevallen kan het zijn dat je snel ergens anders wil gaan wonen en je huidige huis snel moet verkopen. Soms is de tijdsdruk zelfs zo groot, dat elke week wachten al teveel is. Je wil dan graag direct een bod op je woning ontvangen, zodat je snel verder kunt en er niet te lang bij stil hoeft te staan.

Doe geen onnodige concessies

In die situatie is het verleidelijk om concessies te doen. Toch zijn er nog genoeg andere dingen die je kunt doen om een snelle verkoop te bespoedigen. Zo kun je een goede verkoopmakelaar inschakelen, je huis in korte tijd verkoopklaar maken en/of zorgen voor aantrekkelijke woning foto’s of -video’s.

De kans dat je jouw huis daadwerkelijk binnen 1 week zal verkopen is echter niet groot. Alleen al het inplannen van een bezichtiging duurt meestal enkele dagen, waarna het onderhandelingstraject nog moet beginnen. Onder grote stress en tijdsdruk bestaat hierdoor de kans dat je als verkoper ten prooi valt aan slimme huizenopkopers en beleggers. Zij proberen woningen ver onder de actuele waarde op te kopen en hopen op een snelle beslissing door jouw noodzaak van een snelle verkoop.

Geduld loont

Deze sluwe investeerders doen weliswaar een direct bod op je woning, maar verkopen deze later weer door met een enorme winst. Dit is geld dat jij misloopt, terwijl dit met een klein beetje geduld helemaal niet nodig hoeft te zijn. Een huis snel verkopen doe je namelijk niet per se aan een belegger. In de huidige woningmarkt zijn tal van mensen op zoek naar een woning en dus is de kans groot dat je die van jou snel verkoopt. Dat zal meestal niet binnen 1 week lukken, maar heb je enkele weken langer de tijd? Dan hou je tienduizenden euro’s extra over aan de verkoop.

Previous «
Next »