Een tafel van wagondelen

  • Marco
  • april 30, 2019
  • Comments Off
tafel van wagondelen

Het loont de moeite om op zoek te gaan naar meubilair dat goed bij jouw huidige woonstijl past – zeker als je wit dat het geheel mooi oogt en gezelligheid uitstraalt! De tafel is één van de belangrijkste meubelstukken in elke woning. Wil je echter niet alweer een gewoon model kopen? Dan is een tafel van wagondelen misschien wel iets voor jou.

Wat is een tafel van wagondelen nu precies en welke mogelijkheden zijn er? Vragen die in het volgende overzicht uitvoerig worden beantwoord, zodat je je nieuwe tafel optimaal in je interieur kunt gebruiken!

Alles over tafels van wagondelen 

Wagondelen verwerken in een tafel mag dan misschien een vreemd concept lijken, het is wel degelijk erg populair. Wagondelen verwerken in een tafel zorgt dat deze een stoere, robuuste en landelijke uitstraling krijgt. Een dergelijke tafel is dan ook de perfecte aanwinst voor een klassiek industrieel of landelijk interieur!

Doorgaans worden zowel het tafelblad als het onderstel gebouwd uit oudere onderdelen van een wagon. Het resultaat is een tafel met een unieke uitstraling – één die daarbij erg duurzaam is!

De vele voordelen van een tafel uit wagondelen 

Een wagondelen tafel biedt heel wat interessante voordelen voor je interieur. Een overzicht:

– Een robuuste, stoere look. Wil je je landelijke, klassieke of industriële interieur een extra dimensie geven? Dan is een wagondelen tafel de oplossing! Door het gebruik van oude onderdelen (zoals houten wagonplanken met knoesten, spleten en gaten) oogt de woonkamer of keuken meteen een stuk stoerder.

– Duurzaamheid is belangrijk. Een ander voordeel van een wagondelen tafel? Hij gaat erg lang mee! Vaak zijn de houten planken wel 5 centimeter dik, waardoor ze natuurlijk erg duurzaam zijn en tegen een stootje kunnen. Ook het onderstel, dat meestal uit gietijzer of metaal bestaat, vormt een stevige basis voor de tafel.

– Een mooie afwerking. Afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren kan je er ook voor kiezen om het tafelblad mooi te laten afwerken. Schuren en lakken of oliën zijn enkele van de meest toegepaste behandelingsmethodes voor houten tafels. Het resultaat is dat de tafel er verouderd maar toch verzorgd uit ziet!

Zelf een tafel van wagondelen maken – het is mogelijk!

Als je dan toch op zoek bent naar een unieke tafel, waarom maak je die niet gewoon zelf? Er is natuurlijk heel wat tijd en vaardigheid voor nodig, maar als je het juiste materiaal gebruikt kan je zelf een tafel van wagondelen maken. 

Wagondelen verwerken in een tafel is immers niet zo moeilijk, zeker als je betrouwbare materialen gebruikt. Desnoods kan je natuurlijk ook altijd de hulp van een specialist inschakelen. Het grote voordeel van een tafel van wagondelen zelf maken? Je bespaart ook nog eens heel wat geld! Naar boven

Previous «
Next »