De langste levensduur met Sikkens verf

  • Woon
  • oktober 2, 2020
  • Comments Off
sikkens verf

Als je gaan schilderen, dan doe je dat met een reden. En één van die redenen is dat je er weer zo lang mogelijk vanaf wilt zijn. Er zijn namelijk maar weinig mensen die schilderen echt heel erg leuk vinden. Een muurtje binnen schilderen gaat dan nog wel, maar op een steiger de nok van het huis schilderen is voor velen geen vermaak. Daarom kies je liever voor een verf die zo lang mogelijk mooi blijft. Maar welke verf kies je dan? En hoe weet je welke verf je nodig hebt? Dat zijn vragen waar we graag antwoord op geven.

De kwaliteit van verf is afhankelijk van verschillende factoren. Zo bepaalt bijvoorbeeld het bindmiddel hoe gemakkelijk je de verf kunt aanbrengen en hoe sterk de verf is. Een ander onderdeel van verf is pigment. Dit bepaalt de kleur, maar ook de duurzaamheid van de kleur. Verf met in verhouding weinig pigment wordt na een paar jaar alweer dof. Vervolgens zit er ook vulmiddel in de verf. En hoe groter het aandeel vulmiddel, hoe slechter de kwaliteit. En dat willen we nou juist niet. Maar hoe weet je dan wat goed is? 

Kies voor kwaliteit en duurzaamheid

Sikkens verf is al decennialang een goede keuze als het gaat om kwaliteit. Zowel binnen als buitenshuis kun je vertrouwen op de degelijke kwaliteit van dit merk. Dit oeroude, Nederlandse merk heeft al veel huizen voorzien van een sterke verflaag die jarenlang mee gaat. De verf is uiteraard aangepast op de weersinvloeden die ons land kent. Deze combinatie zorgt ervoor dat er buitenverf op de markt is die tot 10 jaar geen onderhoud nodig heeft. Dat is een hele prestatie! Maar ook de binnenverf wordt steeds beter. De laatste jaren zijn de lakken dusdanig verbetert met eigenschappen zoals huidvetresistent.

Daarnaast is het noemenswaardig dat de verven van het merk Sikkens steeds duurzamer worden op verschillende vlakken. Steeds meer verfsoorten zijn ‘’biobased’’, wat betekent dat een deel van de verf hernieuwbaar is. Zo gaan we met z’n allen verspilling tegen en zorgen we voor een mindere belasting van het milieu. Dit wordt gedaan door de inhoud van de verf aan te passen. Een voorbeeld is dat we nu bepaalde typen houtwerk aan de buitenkant van het huis zelfs met een watergedragen (acryl) verf kunt behandelen! Je hoeft dus geen oplosmiddelen meer te gebruiken. Als dat geen winst voor onze planeet is…

Andere redenen om voor Sikkens te kiezen

Naast dat de kwaliteit van Sikkens erg goed is en je een duurzame keuze kunt maken, zijn er ook tal van andere voordelen. Voor het gemak zetten we er hier aantal op een rijtje: 

  • Door betere ingrediënten is de verf sterker, zodat de muur tegen een stootje kan
  • Er zit meer pigment in de verf, zodat de kleur langer mooi blijft
  • De verf verwerkt makkelijk, waardoor je een mooier eindresultaat krijgt
  • De dekking van de verf is beter, waardoor je minder verf nodig hebt
  • De prijs/kwaliteit verhouding is optimaal, waardoor je nooit teveel betaald

Benieuwd naar de producten van het merk Sikkens? Oriënteer jezelf dan eens en bedenk of dit Nederlandse merk ook geschikt is voor jouw woning!

Previous «
Next »