3 tips voor unieke slaapkamer verlichting

  • Woon
  • oktober 1, 2020
  • Comments Off
slaapkamer verlichting

Ga je je slaapkamer een make-over geven? Vergeet de verlichting dan niet! Met decoratieve lampen voeg je namelijk niet alleen extra licht toe aan de duisternis, maar kun je ook een uniek detail aan je interieur toevoegen. In deze blog lees je drie tips voor unieke slaapkamer verlichting waarmee je je kamer eenvoudig leuker, gezelliger én sfeervoller maakt. 

  1. Lichtslangen

Een lichtslang heeft een sterk plastic of kunststof omhulsel waarin verschillende led lampjes bevestigd zijn en is flexibel in allerlei vormen te buigen. Daarom is het zo makkelijk om deze vorm van verlichting te gebruiken om een echte persoonlijke touch te geven aan je slaapkamer. Je kunt een lichtslang bevestigen in het raamvenster, onder de bedrand, achter je televisie of om de deurpost heen, om op een meer subtiele manier licht toe te voegen. Als je wilt kun je hier ook al je creativiteit op loslaten. Dit doe je bijvoorbeeld door de lichtslang op allerlei manieren te buigen en hiermee letters of andere vormen te creëren. Maak zo je eigen ster, hartje of iedere andere vorm die je ook maar wilt toevoegen aan je slaapkamer en geniet van je eigen unieke accessoire, dat je helemaal zelf gecreëerd hebt. 

Lichtslangen zijn beschikbaar in verschillende lichtkleuren, zodat je ze helemaal kunt aanpassen aan je interieur. Kies bijvoorbeeld voor gekleurd licht in het rood, blauw of groen of ga voor witte verlichting. Sommige slangen zijn ook dimbaar, waardoor je ze helemaal aanpast aan het moment. Extra gemak? Voeg dan een smart stekker toe zodat je de verlichting met een app op je telefoon of tablet kunt besturen.

  1. Kerstverlichting

Kerstverlichting alleen in december gebruiken? Dat hoeft niet! Ook in andere periodes van het jaar kan deze verlichting van pas komen in bijvoorbeeld je slaapkamer. Superhandig, want zo hoef je de lampjes niet het grootste gedeelte van het jaar op te bergen op je zolder of in de berging, maar kun je er veel vaker gebruik van maken.

Heb je een metalen bedframe? Dan kun je de kerstverlichting hier omheen wikkelen, wat direct voor een warm en gezellig effect zorgt. Een andere tip van ons is om de kerstboomverlichting aan de wand te hangen, bijvoorbeeld boven het bed. Ook dit geeft jouw slaapkamer direct een zeer sfeervolle uitstraling. Als je enkel de snoeren nog een beetje saai vindt kun je hier natuurlijk ook altijd polaroids, foto’s of kaarten aan ophangen met knijpertjes. Hiermee maak je van je kerstverlichting een echte eyecatcher in je kamer.

  1. Lichtboxen

Iedereen kent ze wel: lichtboxen met mooie, inspiratievolle of motiverende quotes. Voeg hiermee iedere boodschap die voor jou belangrijk is toe aan je slaapkamer. Doordat je dit zo uniek en persoonlijk kunt maken als je zelf maar wilt is dit echt voor iedereen geschikt. Een decoratie die in jouw slaapkamer eigenlijk niet mag ontbreken en bijvoorbeeld perfect staat op je nachtkastje.  

Met lichtslangen, kerstboomverlichting en lichtboxen kun je je slaapkamer een persoonlijke touch geven, gezelliger maken én iets beter verlichten. Houd deze unieke vormen van verlichting dus zeker in het achterhoofd tijdens je volgende slaapkamer make-over!

Previous «
Next »