Een extra opbergruimte in de tuin maken

  • Woon
  • juli 30, 2019
  • Comments Off

Hoe groot je tuin ook is, er kan altijd wel eens behoeft ontstaan aan extra opbergruimte in je tuin. Heb je bijvoorbeeld een schuur of een garage die al helemaal vol staat, dan is het lastig om bijvoorbeeld je gereedschap of je fiets er nog te stallen. Met een opbergruimte in de tuin, creëer je weer extra ruimte voor je spullen. En nog belangrijker is dat je ook goede een waterdichte opbergruimte maakt. Maar welk soort opbergruimte is het meest geschikt voor jouw tuin? Er zijn namelijk diverse mogelijkheden.

Welk soort opbergruimte?

Welk soort extra opbergruimte je in de tuin maakt is vooral afhankelijk waar je de opbergruimte voor wilt gebruiken. Heb je veel en groot tuingereedschap, zoals de grasmaaier? Dan is een opbergruimte in de vorm van een tuinhuisje zeer geschikt. Een voordeel van een tuinhuisje is dat het heel gemakkelijk in elkaar te zetten is. Eerst het geraamte, dan planken aan het geraamte en het dak. Een tuinhuisje is misschien minder geschikt als je een opbergruimte wilt maken voor je fietsen. Een opbergruimte speciaal voor fietsen bestaat meestal uit een afdak, een achterwand en zijwanden. De voorzijde laat je open, zodat fietsen gemakkelijk in- en uitgereden kunnen worden. Toch is het mogelijk om je fietsen droog te stallen. Tuinkussens zijn meestal ook niet gemakkelijk op te bergen. Vooral in een overvolle schuur, nemen tuinkussens erg veel ruimte in. Als je hier een opbergruimte voor maakt, is dit goed te doen in de vorm van een kist. Ook een kist voor tuinkussens kan gemakkelijk met hout in elkaar gezet worden. Je werkt de kist af met een mooi deksel, zodat je heel gemakkelijk je tuinkussens kunt opbergen.

Een goed dak

Welke soort extra opbergruimte je ook in de tuin bouwt, een goede bescherming tegen de weersomstandigheden is onontbeerlijk. Het dak van je opbergruimte voorzien van goede golfplaten is de meest gemakkelijkste en snelste wijze. De kwaliteit van golfplaten is de afgelopen jaren enorm verbeterd, dus bezuinig hier niet op. Een goed waterdicht dak is zeker de moeite waard. Ga daarom voor golfplaten van staal of vezelcement. Dit is materiaal dat zeer goed bestand is tegen alle weersomstandigheden en zorgen ervoor dat je opbergruimte ook een lange levensduur heeft. Het materiaal is goed aan te brengen en relatief goedkoop. Tevens zullen deze platen je opbergruimte ook een bepaald karakter geven. Immers, opbergruimte is belangrijk, maar het uiterlijk hiervan speelt vooral in je tuin ook een belangrijk rol.

Previous «
Next »