• Homepage
  • >
  • Wonen
  • >
  • De voor- en nadelen van houten jaloezieën in je woonkamer

De voor- en nadelen van houten jaloezieën in je woonkamer

  • Marco
  • augustus 1, 2019
  • Comments Off

Er valt veel te kiezen qua raamdecoratie

Wanneer je op zoek bent naar een stijlvolle raambekleding woonkamer, dan valt er tegenwoordig veel te kiezen. Zo kun je gaan voor lamellen, een jaloezie of rolgordijn. Maar ook plissegordijnen of luxaflex zijn natuurlijk opties. Veel mensen kiezen vandaag de dag echter voor houten jaloezieën. Logisch, want houten jaloezieën in je woonkamer staan niet allen gezellig en sfeervol, ook andere voordelen houten jaloezieën zijn meer dan interessant. Wat zijn precies de voordelen houten jaloezieën als raambekleding woonkamer? En hebben jaloezieën van hout ook nadelen?

De voordelen van houten jaloezieën

Een groot voordeel van houten jaloezieën in je woonkamer is het feit dat ze zowel warmte als geluiden goed isoleren. Qua isolatiewaarde is de vraag of jaloezie of rolgordijn beter isoleert gemakkelijk te beantwoorden: een houten jaloezie wint het zowel qua thermische als akoestische isolatie van een rolgordijn. Al een van de andere grote voordelen houten jaloezieën geldt dat ze zorgen voor een intieme, warme en gezellige sfeer. Jaloezieën van hout verhogen de gezelligheid in de woonkamer. Een derde pluspunt is dat deze jaloezieën bij elk type interieur aansluiten. Houd je van een natuurlijk interieur, een hypermodern interieur of heb je een klassiek herenpand? In alle gevallen kies je veilig als je voor houten jaloezieën gaat. Voorts heeft een jaloezie van hout als voordeel dat je behoorlijk wat keuze hebt aan soorten, kleuren en modellen. Ten slotte, en dat is niet het minst belangrijke voordeel, kun je met jaloezieën van hout heel goed de kamer verduisteren, want de houten raambekleding kun je perfect lichtdicht afsluiten. Wil je juist wat dicht doorlaten, maar tegelijk jouw privacy bewaken? Ook dat is eenvoudig te regelen door de jaloezieën opener of dichter te draaien.

Er zijn ook enkele nadelen

Houten jaloezieën als raambekleding woonkamer hebben ook enkele nadelen. Het zijn er niet veel gelukkig. Een van de nadelen van dit type jaloezieën is dat het schoonmaken ervan lastig is. Houten jaloezieën in je woonkamer zijn lastiger te reinigen dan bijvoorbeeld en rolgordijn. Verder vangen houten jaloezieën relatief veel stof op, waar je bij rolgordijnen ook minder last van hebt. Ten slotte kan het voorkomen dat – maar alleen als jouw houten jaloezieën van een mindere kwaliteit zijn – het hout gaan verkleuren na verloop van tijd. Wie dit soort nadelen voor lief neemt, kiest voor prachtige houten jaloezieën en daarmee voor extra sfeer, betere isolatie en gebruiksgemak.

Bron uitgelichte afbeelding: https://nl.pinterest.com/pin/352406739591598648/

Previous «
Next »