Een van oorsprong Scandinavisch idee

  • Woon
  • september 1, 2021
  • Comments Off
hottub

Het maakt niet uit of je een kleine of een grote tuin hebt, er is altijd plek voor een van oorsprong Scandinavisch idee: een hottub! Dit is een heerlijke manier om tot rust te komen en je piekergedachtes opzij te zetten! Wil je ook zo heerlijk genieten in een hottub? Lees dan snel door! Wij vertellen je hier namelijk meer over.

Een interne of externe kachel?

Welke kachel je kiest voor je hottub ligt aan je eisen. Een externe heeft langer de tijd nodig om het water warm te krijgen, maar omdat hij buiten het bad zit hou je wel meer zitplek over. Een interne neemt meer plek in beslag maar verwarmt het water dus wel sneller. Hoe je het laat verwarmen is ook geheel aan jezelf, elk met zijn eigen voor- en nadelen.

Verschillende materialen voor een hottub

Het materiaal van een hottub is zeer belangrijk, en je hebt ook redelijk wat keuze. Wanneer je gaat voor een volledig houten variant ziet dit er heel tof uit, maar het is wel minder praktisch dan een variant van kunststof. Je kunt nooit het water uit een houten variant laten omdat hij anders gaat lekken, dit betekent wel dat het water in de winter kan bevriezen. Ook zijn kunststof varianten makkelijker schoon te houden dan houten exemplaren. Omdat er tegenwoordig ook exemplaren zijn van kunststof met een afwerking van hout kun je ook kiezen voor het beste van twee werelden.

Schoon water is zeer belangrijk

Een hottub vergt redelijk wat onderhoud het water moet je schoonmaken en de hottub zo nu en dan ook afnemen. Als je het veel gebruikt moet dit zelfs elke paar dagen. Hiervoor heb je elektriciteit, wateraanvoer en waterafvoer nodig. Denk hier dus aan. Je kunt ook het water schoon houden met chloortabletten en een pomp of filter, zodat je het water minder vaak hoeft te vervangen. Dit is meestal een makkelijkere oplossing. Zo’n pomp heb je al voor enkele honderden euro’s. Wil je graag meer informatie over een hottub? Neem dan eens een kijkje op de website van Welvaere. Hier staat namelijk meer informatie op!

Previous «
Next »