Hergebruik regenwater met een regenton

  • Woon
  • maart 23, 2018
  • Comments Off

Regenwater

Op het eerste gezicht hebben we genoeg water om ons heen. We leven in een regenachtig land en er komt voldoende water uit onze kraan. Wij weten niet echt wat waterschaarste is. Toch is onze waterrekening een van de zaken die we beperkt willen houden. Het is ook wel zonde om onze auto te wassen of onze planten te gieten met water uit de kraan, niet? Daarom sparen we graag ons regenwater op en gebruiken het voor diverse doeleinden. Hergebruik regenwater met een regenton is daarom een goede optie.  Er bestaan heel wat mooie regentonnen in de handel, zodat jij die ton vindt die volledig bij jouw smaak past. Wij lichten alvast een paar hedendaagse regentonnen voor jou uit.

Klassiek of modern?

De regentonnen zijn heel erg geëvolueerd in vergelijking met vroeger. Nu bestaan er regentonnen in alle stijlen. Bij een klassieke of landelijke woning passen bijvoorbeeld terracotta amforen of een regenton met houtnerf structuur zoals de regenton Vino. Heb je een moderne strakke woning? Dan kies je bijvoorbeeld voor een hoge smalle regenton van Elegance. Of wat dacht je van een regenton gecombineerd met een bloembak? Deze zijn heel trendy! De aandacht hierbij gaat volledig naar de planten.

Alleenstaand of geïntegreerd?

Sommige mensen vinden het mooi om een regenton goed in de kijker te zetten. Dit kan uiteraard met een aantal mooie regentonnen. Anderen vinden dat de regenton best wel geïntegreerd mag worden. Behoor jij tot deze laatste groep? Dan is er voor jou de muurregenton van Slim. Ze ziet er helemaal niet uit als een regenton en je kunt ze makkelijk tegen een muur wegwerken.

Kies een strategische plaats voor je regenton

Bij het kiezen van de plaats voor je regenton, overweeg je uiteraard waar je het meeste water nodig hebt. Dichtbij de moestuin is bijvoorbeeld heel handig. Plaats ze daarom aan de afvoer van je tuinhuis of achter je garage. Heb je vooraan ook water nodig, bijvoorbeeld om de auto te wassen? Dan kun je een tweede regenton voorzien in je voortuintje. Aan jou de keuze. Voor de prijs hoef je het niet te laten en je zult merken dat je best wel heel wat regenwater zult gebruiken! Het komt tenslotte alleen maar je waterrekening ten goede!

Previous «
Next »