5 verschillende soorten vloertegels

  • Woon
  • maart 29, 2018
  • Comments Off

Verbouwen of nieuwbouw: het brengt heel wat keuzes met zich mee. De keuze van een vloer bijvoorbeeld is een vrij ernstige keuze. Je kiest namelijk waarschijnlijk maar één keer in je leven een vloer voor die woning. Maar anderzijds is het kiezen van een vloer ook een heel leuke keuze. Je maakt kennis met een enorm gamma aan vloeren. Kijk bijvoorbeeld eens naar de website van Totaaltegel.nl. Tijdens je zoektocht ontdek je nieuwe materialen of uitvoeringen waar je tevoren nog nooit van gehoord hebt. Wij vonden voor jou een aantal vloeren die het tegenwoordig heel goed doen.

De keramische vloertegel

Keramische tegels zijn nog altijd de meest bekende. Ze worden op zeer hoge temperatuur gebakken, waardoor de vloer krasvrij, zuurbestendig en makkelijk te onderhouden is. Er bestaan wel een aantal nieuwigheden qua look. Daar komen we verder in dit blogartikel op terug.

Composiet vloertegels

Deze tegels zijn samengesteld uit verschillende materialen. Dit kan graniet, kwarts of marmer zijn. Hierbij wordt een bindmiddel (polyesterhars) en andere deeltjes gevoegd. Deze laatste deeltjes zijn kleurstoffen en wat men noemt ‘spiegeldeeltjes’. Deze resulteren in een vloer met een luxueuze uitstraling. De spiegeltjes geven een klassevolle schittering aan de vloer.

Natuursteen

Natuursteen tegels voelen warmer aan dan keramische tegels. Je hebt heel wat mogelijkheden qua kleuren en soorten steen: graniet, leisteen, travertin en nog zoveel meer. Met natuursteen ben je zeker dat je een unieke vloer hebt.

Portugese vloertegels

Dit zijn zeer bijzondere vloertegels die sterk aan populariteit winnen. Ze zijn gebaseerd op oude tekeningen van de ‘azulejos’. Ze stralen pure nostalgie uit, maar passen ook uitstekend in zeer moderne woningen. Je kunt ze perfect combineren met een andere soort vloertegel voor een speels resultaat.

Keramische tegels met een eigen look

Dé grote trend in de wereld van de vloeren zijn de keramische tegels met een totaal andere look. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een tegel met het uitzicht van parket, metaal look, beton look, marmer, basalt of hardsteen. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de mogelijkheden. Je ziet het onderscheid tussen een tegel en echt hout of marmer bijna niet meer. We mogen de trends niet vooruitlopen, maar dit wordt vast en zeker één van de grootste hypes!

Previous «
Next »