• Homepage
  • >
  • Wonen
  • >
  • Welke microfoon is het beste geschikt voor live radio uitzendingen of opnames?

Welke microfoon is het beste geschikt voor live radio uitzendingen of opnames?

  • Woon
  • januari 11, 2021
  • Comments Off
microfoon

Het mag geen verrassing zijn dat de mogelijkheden om live uitzendingen van evenementen te organiseren steeds beter worden. Met een degelijke internet verbinding, de juiste apparatuur en een degelijk mixpaneel kun je al snel uit de voeten om jouw evenement gelijk te streamen en beschikbaar te maken voor een groot publiek over de hele wereld. 

Natuurlijk dien je wel de nodige voorbereidingen te nemen alvorens het zover is. Je zult behoorlijk wat glasvezel kabel moeten aanleggen om het geluid op een degelijke manier vanaf het podium in de regiekamer te krijgen, alvorens het de wijde wereld in gestuurd kan worden. Daarnaast dien je ervoor te zorgen dat alle connectie goed aan elkaar verbonden zijn, zodat je probleemloos kunt overschakelen tussen verschillende bronnen. 

Een goede microfoon is essentieel als je een goede opname wilt regelen

Een van de meest belangrijke punten om een degelijke opname te kunnen regelen is door het gebruik van degelijke microfoons. Deze zijn vandaag in allerlei vormen, maten en geschikt voor uiteenlopende functies te verkrijgen. Als echte techneut kies je er dan natuurlijk voor om te zorgen dat goede microfoons een vast onderdeel uitmaken van je uitrusting als je op pad gaat om live verslaggeving te doen van een evenement. 

Een van de beste microfoons die bekend staat om zijn dynamische kenmerken is de Shure SM7B. Deze veelzijdige studiomicrofoon mag dan ook niet ontbreken als je ergens een mobiele radiostudio moet opzetten om vanaf daar verslag te doen. De Shure SM7B heeft een vlak en groot opnamebereik, waardoor hij perfect geschikt voor zowel zang als spraak. Het is met reden een van de meest populaire en meest gebruikte microfoons in de hedendaagse radiowereld.

Wat maakt de Shure SM7B nou zo bijzonder?

De SM7B is een bijzondere cardiode microfoon die een breed frequentiebereik heeft. Hierdoor worden zowel zang als spraak op een natuurgetrouwe wijze geproduceerd. Met een bas roll-off filter wordt voorkomen dat achtergrondgeluiden zich mengen met de opnamen. Met een functionele pop-filter wordt daarnaast een zuivere opname gegarandeerd en worden ongewenste geluiden als wind en adem tegengegaan. Daarnaast is de microfoon magnetisch afgeschermd om mogelijke interrupties door monitoren of telefoons te vermijden, iets wat als een fundamentele eigenschap van een goede microfoon wordt gezien. 

Een interne ‘air suspension’ shockmount voorkomt daarnaast interferentie van mechanische trillingen. De Shure SM7B is daarnaast voorzien van een geïntegreerde draaibare ophanging voor montage aan een statief of beugel. Hiermee verzeker je jezelf ervan dat deze op verschillende manieren kan worden gebruikt. Door een frequentiebereik van 50 Hz tot 20 kHz ben je er daarnaast zeker van dat alle benodigde frequenties op een gedegen manier worden opgenomen. Door de stevige metalen behuizing kan de microfoon gelukkig ook wel tegen een stootje, zodat je niet bang hoeft te zijn dat deze snel een deuk oploopt waardoor hij minder goed gaat functioneren. 

Duurzaam, kwalitatief en voor een goede prijs direct beschikbaar 

Naast een duurzaam en strak ontwerp, beschikt deze microfoon over een uitstekende geluidskwaliteit en dat voor een hele scherpe prijs. Het is een uitermate populaire microfoon die je terug kunt vinden in professionele radio en opname studio’s. Standaard wordt de microfoon geleverd met een speciaal windscreen voor close-mike toepassingen, waardoor je de microfoon letterlijk voor alle soorten opnames kunt gebruiken!

Previous «
Next »