Bijzondere industriële tafellampen

  • Marco
  • november 16, 2017
  • Comments Off

De industriële tafellampen in het interieur zijn al jarenlang een trend, die voorlopig nog niet zal verdwijnen. De ietwat ruige materialen als beton, ijzer en koper geven een stoere touch aan je inrichting, die vrijwel elke (woon)kamer kan gebruiken. Het is ook zo fijn dat de industriële trend samengaat met diverse stijlen. Een veelvoorkomende combinatie is die met het Scandinavische wonen, waarbij de ruwe industriële elementen een goede tegenhanger zijn van de lichte, natuurlijke Scandinavische interieurs en deze elkaar als het ware aanvullen.

Toch kun je industriële elementen ook heel goed in een klassiek of landelijk interieur inpassen. De soms wat kille industriële accessoires vormen hierbij een groot contrast met de rest van het interieur. Dit geeft een warme uitstraling, maar daarom juist ook heel goed samengaan. Wie zijn interieur nu ook wil gaan mixen met de industriële stijl, kan dat het beste doen door een aantal opvallende, stoere accessoires in huis te halen. Een bijzondere industriële tafellamp is daar een goed voorbeeld van, waar vele mooie exemplaren van te vinden zijn.

Gekooide industriële tafellamp

Er zijn vele modellen industriële tafellampen, maar een populaire is de lamp die als het ware de vorm van een kooitje heeft, zoals de BePure Hive en de Urban Interiors Barn. Er zijn verschillende uitvoeringen van dit model, waarbij formaat en kleur variëren, maar dit type lamp heeft ook altijd een aantal overeenkomsten. De lampen zijn gemaakt van staal(draad) en hebben een simpel design; dit is juist de kracht van deze lamp. Het materiaal in combinatie met het feit dat het peertje zo goed te zien is, geeft deze industriële tafellamp een stoer karakter.

industriële tafellamp

BePure Hive: Industriele lamp van staaldraad € 29,99

leuke industriële tafellamp

Urban Interiors Barn: Simpele kooi tafellamp € 54,99

Op hoge poten

Een ander type industriële tafellampen is dat op een pootje, of zelfs op drie! Denk bijvoorbeeld een stoere driepoot met daarop een opengewerkte kap van (draad)staal, zoals de LaForma Canady. Het kleurgebruik is altijd neutraal, zoals zwart, wit, koper en zilver. Andere onderstellen worden afgetopt met een verstelbare lampenkap, waardoor je de lichtbron heel gericht af kunt stellen. De BePure Blown is een voorbeeld van zo’n bijzondere industriële tafellamp; deze driepoot van metaal is verkrijgbaar in het wit en grijs en geeft ondanks het stoere industriële design toch warme lichtstralen. De Santa Daster en de Santa Grill op zijn ronde voet met betonlook zijn twee andere voorbeelden van de vele industriële tafellampen op stoere pootjes.

Stoere industriële tafellamp

LaForma Canady: Tafellamp van metaal € 49,99

industriële tafellampen

BePure Blown: Tafellamp van metaal € 89,99

industriële tafellamp kopen

Santa Daster: Tafellampje op statief € 64,99

Mooie industriële tafellamp

Santa Grill: Tafellamp met ronde voet betonlook € 79,99

In de spotlights

Spotlights zijn van zichzelf al stoer, dus combineer deze met ietwat ruige materialen in een neutrale kleur en ze passen perfect binnen de industriële trend. Als je op zoek bent naar een hoger model industriële tafellamp kun je kiezen voor een stoere spotlight op pootjes, zoals de Santa Kodan. Deze lamp heeft een gave driepoot van zwart hout en een kap met betonlook. Ook een lager model spotlight is heel gaaf. Door de grote, ronde lichtbron ziet dit type er extra robuust uit. Bekijk bijvoorbeeld de LABEL51 Multifunctional eens. Dit model staat laag en stevig op een ronde voet van dik hout en is gemaakt van antiek metaal. Zo’n industriële tafellamp die dichtbij de grond staat, misstaat ook niet op de vloer!

leuke industriële tafellampen

Santa Kodan, Spotlight lampje op driepoot € 74,99

industriële tafellamp bestellen

Label 51 Multifunctional
Industriele spotlight tafellamp € 89,00

Blok beton

In dit rijtje met bijzondere industriele tafellampen mogen de losse peertjes op een blok van een stoer materiaal niet ontbreken. Minimalistischer kunnen lampen eigenlijk niet zijn! De Bolch lijn van Zuiver is hiervan het perfecte voorbeeld. De Bolch lamp is er in vier uitvoeringen: zwart marmer, wit marmer, koper, en lichtgrijs beton. In feite bestaat deze industriële tafellamp uit niet meer dan een blok van 9 x 9 x 9 centimeter met een lichtsnoer en fitting, waar je zelf een mooi of opvallend (gloei)lampje in kunt kopen. Daarnaast zijn er nog veel meer andere bijzondere industriele tafellampen te koop van beton.

industriële lamp

Zuiver Bolch, Witte marmeren tafellamp € 89,99

industriële tafellampen buizen

Tot slot mogen de industriële tafellampen gemaakt van buizen niet ontbreken. In een industrieel interieur is het helemaal niet zo erg als buizen en waterleidingen niet weggewerkt worden; het is juist een gaaf detail dat gezien mag worden! Deze trend komt terug in bepaalde lampen, zoals de Light 65 Pipe en Santa Argus. Door de zwarte waterleidingbuizen komen deze lamp wat rauw over, wat een stoere touch geeft aan elk interieur.            

Voorbeeld industriële lamp

Light 65 Pipe, Tafellamp van buizen € 64,99

Previous «
Next »