• Homepage
  • >
  • Wonen
  • >
  • Leuke ideeën voor wanddecoratie boven je bank

Leuke ideeën voor wanddecoratie boven je bank

  • Marco
  • november 7, 2019
  • Comments Off
decoratie boven de bank

Een bankstel of tv-meubilair aanschaffen is één ding, het uitkiezen van decoratie boven de bank of televisiekast is iets anders. De meeste mensen kiezen eerst een bankstel en ander meubilair uit, voordat ze overgaan op kunst boven de bank hangen of wanddecoratie boven de tv uitkiezen. Maar wat moet je precies kiezen? De keuze aan accessoires boven de bank is namelijk behoorlijk groot. De onderstaande ideeën voor decoratie boven de bank of wanddecoratie boven de tv bieden inspiratie en helpen om een keuze te maken.

1. Kunst boven de bank doet het altijd goed

Een goed idee om de wand te decoreren, is kunst boven de bank te hangen. Populair zijn vooral mooie schilderijen of tekeningen. Of een gave foto in plexiglas, bijvoorbeeld van jouw gezin of een romantische foto van jezelf en jouw partner. En dan niet zomaar een foto, maar een leuke bewerkte afbeelding. Leuk is bijvoorbeeld om een foto in potloodstijl af te drukken: hierbij hangt er een foto aan de muur die lijkt op een potloodtekening.

kunst boven de bank

2. Een plank met leuke voorwerpen

Een stoere houten plank met aandachttrekkende accessoires boven de bank vastschroeven, is ook een aanrader. Hiermee wordt de wand achter de bank een stuk levendiger en interessanter. Je kunt op de plank van alles neerzetten. Denk aan leuke verzamelobjecten, een aantal kleine plantjes, een theekistje, enkele glazen objecten of kleine beeldjes.

wanddecoratie boven de tv

3. Schedels van dieren

Een aantrekkelijke vorm van decoratie boven de bank zijn ook dierenschedels. Houd je van een stoer, traditioneel interieur met veel natuurlijke elementen en groen, dan is een schedel op de wand een perfect decoratie-element. Ook als je van jagen houdt en het buitenleven, doen schedels het prima als sfeerverhogende voorwerpen. Kies natuurlijk niet voor een echte schedel, maar voor een kunststoffen of polyester model.

4. Een grote klok voor meer sfeer

Een klok is een fraaie én praktische wanddecoratie boven de tv en komt ook boven de bank tot zijn recht. Een klok, zeker een grote variant, zorgt ervoor dat een grote kale wand gebroken wordt en er een stuk minder saai uitziet. Tegelijk is het natuurlijk handig dat je altijd zicht hebt op de actuele tijd en daarvoor niet naar de keuken hoeft te lopen of op je telefoon hoeft te kijken.

accessoires boven de bank
Previous «
Next »