De trends op het gebied van eetkamers

  • Woon
  • september 26, 2022
  • Comments Off
eetkamer

De laatste jaren zijn de trends in de eetkamer drastisch veranderd. Als gevolg van de pandemie is er een toegenomen behoefte aan privacy in verschillende ruimtes in het huis, en in de eetkamer, naast de keuken, is dat het meest te merken. Een groot gedeelte van ons sociale leven speelt zich nu af rond de eettafel, waar dit vroeger vooral het bankstel was. Vandaar dat we nieuwe trends op het gebied van tafels zien.

De ooit formele eetkamer die eigenlijk alleen werd gebruikt om te dineren, doet nu ook dienst als thuiskantoor voor thuiswerkers, schoolwerk of om vrienden en familie te ontmoeten. Als het gaat om interieurtrends, hebben we het hier niet over vluchtige rages, maar over trends die de tand des tijds zullen doorstaan, zodat we je ideeën kunnen geven waardoor je eetkamer er nog jaren goed uitziet!

Werken in de eetkamer

Hoewel esthetiek een rol speelt, is een van de meest invloedrijke eetkamer trends die we zien functionaliteit en multifunctionaliteit. In de post pandemische wereld ligt de nadruk steeds meer op thuiswerken of hybride werken. Daarom stellen we meer eisen aan onze huizen om zowel woon- als werkruimte te bieden zonder een hele kamer te hoeven ombouwen tot thuiskantoor. De eetkamer is de ruimte geworden die gewoonlijk wordt omgetoverd tot werkruimte. Denk vooral aan de indeling en zorg voor toegankelijke stopcontacten als je tafel ook dienst moet doen als computertafel!

Door het toegenomen thuiswerken zien we dat steeds meer mensen ergonomische meubels overwegen. Zitplaatsen van slechte kwaliteit kunnen leiden tot rugpijn, een slechte houding, pijnlijke nek, schouders en meer. Kleine veranderingen wat betreft de zitplaatsen in ons huis kunnen enorme voordelen hebben en kunnen zelfs de schade ongedaan maken die al is aangericht door te veel statisch zitten en slungelig aan de eettafel achter de laptop door te brengen. Door kleine veranderingen aan te brengen in de inrichting van de eetkamer, kun je direct de houding verbeteren en actief zitten bevorderen.

Het is duidelijk dat taakverlichting een must is als je de eetkamer gebruikt om vanuit te werken. Dat terzijde, overmaats grote lampen boven de eettafel is nu een echte trend. De eetkamer is een ruimte die gezellig en uitnodigend moet aanvoelen, maar ook praktisch moet zijn. Een belangrijke manier om dit te bereiken is door naar de eetkamer verlichting te kijken. Zorg ervoor dat je een verscheidenheid aan verlichting hebt voor verschillende doeleinden, een combinatie van verschillende lampen geeft een echt goede balans. Om deze functies te combineren, kun je overwegen om eetkamerverlichting op dimmers te installeren voor gedempte sfeerverlichting na een etentje en helderdere verlichting voor tijdens het eten en gebruik van de eetkamer als werkruimte.

Previous «
Next »