Geniet van een wellness in eigen huis

  • Woon
  • september 29, 2022
  • Comments Off
wellness in eigen huis

Er is niets fijner dan helemaal tot rust komen in je privé wellness. Dit is het toppunt van luxe, maar gelukkig wel heel bereikbaar. Je creëert een eigen wellness thuis met een bubbelbad in de tuin, een infraroodsauna, stoomcabine of Finse sauna. Zo geef je zelf vorm aan jouw ideale wellness. Jouw eigen wellness biedt talloze gezondheidsvoordelen. 

Jacuzzi in je eigen wellness

Stap de jacuzzi in en je voelt de stress van je afglijden. Het is heerlijk om na een lange werkdag of uitdagende work-out tot rust te komen in de jacuzzi. Het warme water werkt ontspannend en stimuleert de bloedstroom. Hierdoor zal je algehele circulatie verbeteren. Ook kan je spierpijn voorkomen door je lichaam te verwennen met een weldadig bad in de jacuzzi. Het is lekker om ’s avonds in de jacuzzi te gaan, zodat je daarna geniet van een goede nachtrust.

Infraroodsauna voor ontgifting

De infraroodsauna zorgt voor een aangename warmte. Na verloop van tijd ga je transpireren, waardoor je lichaam uitstekend kan ontgiften. Dit zorgt voor een natuurlijke genezing van verschillende kwaaltjes en helpt je om gezond te blijven. Ook bij rug- en nekpijn werkt de prettige warmte van de infraroodsauna erg goed. Heb jij een drukke week gehad en voel je de spanning in je lichaam? Stap je eigen infraroodcabine in om weer even helemaal op te laden. Voor een soepele en gezonde huid maak je ook gebruik van de infraroodsauna. Infraroodwarmtetherapie helpt onder meer tegen psoriasis en eczeem, acne, littekens, cellulitis en brand- en snijwonden. Dit komt door de verbeterde bloedcirculatie. 

Stoomcabine in huis

Een stoombad is goed voor je mentale en lichamelijke gezondheid. De temperatuur loopt op tot tussen de 40° en 60°C. De stoomcabine heeft een zeer hoge luchtvochtigheid van 98%. Hierdoor gaan de poriën open staan en ga je na een kwartier in de stoomcabine flink zweten. Je huid reinigt zichzelf en voelt na afloop soepel en zacht aan. De stofwisseling en doorbloeding worden gestimuleerd door de warmte. Door de aanwezige stoom is het nemen van een stoombad erg goed voor je luchtwegen. Bij een verkoudheid kan het verzachtend werken om de stoomcabine in te gaan. Het is mogelijk om eucalyptusolie toe te voegen aan de stoom. Dit versterkt de wellness ervaring en zorgt er bij verstopping voor dat je luchtwegen helemaal open gaan.

Finse sauna voor jezelf

Bij het woord sauna denken veel mensen aan de Finse sauna. Deze traditionele sauna kan erg warm worden en wordt verwarmd door warme lucht en stoom. De hoge temperaturen zorgen er in combinatie met een lage luchtvochtigheid voor dat je spieren ontspannen. Daarnaast zuivert je lichaam door het zweten. Doordat je veel vocht verliest, verlies je veel afvalstoffen. Het bloed in je lichaam kan goed stromen en alle organen bereiken. Dit zie je terug aan een gezonde huid en een vermindering van lichamelijke klachten. Een bijkomend voordeel is dat je je helemaal verkwikt voelt na het nemen van een Finse sauna. Je hebt je gedachten op een rij kunnen zetten en bent helemaal zen. 

Previous «
Next »