• Homepage
  • >
  • Tuin
  • >
  • Heerlijk vertoeven in een goed onderhouden tuin

Heerlijk vertoeven in een goed onderhouden tuin

  • Woon
  • januari 12, 2018
  • Comments Off

Er zijn heel wat mensen die graag werken in de tuin, eigen groenten kweken of voortdurend de hoogte van de heg in het oog houden. Toch zijn er evenveel mensen die graag een tuin hebben die zo weinig mogelijk werk vraagt en die toch mooi oogt. Zij genieten graag vanuit een loungeset met een glas wijn of een goed boek. Voor deze mensen is het belangrijk om doordacht met de tuin om te gaan. Zowel bij het ontwerp als voor het onderhoud denk je beter eerst goed na vooraleer je je tuin aanlegt.

Minimum onderhoud, maximum plezier

Er zijn wel een paar zaken die het onderhoud van je tuin makkelijker maken. Denk bijvoorbeeld aan worteldoek die je tussen je planten legt en die het onkruid tegenhouden. Leg daarover een laagje boomschors, cacao doppen of kokos en je perken zijn bijna volledig onkruidvrij. Wil je echter een border vol bloemen? Plaats je planten dan goed dicht tegen elkaar aan zodat ze de bodem volledig bedekken. Het enige dat je in de toekomst moet doen is het teveel aan planten verwijderen. Kies vooral voor winterharde planten. Zij blijven jarenlang doorgroeien zodat je er nog weinig naar moet omkijken. Kies je voor graspartijen? Kies dan voor een soort gras dat traag groeit. Er bestaat bijvoorbeeld gras voor schaduwplekken en gras voor zonnige plekken. Vraag bij de leverancier om raad zodat je het perfecte gras voor jouw tuin hebt. Als je de verkeerde soort gras kiest, kost het je heel wat energie achteraf. Er verschijnen misschien droge plekken of je krijgt mos. Oppassen dus!

Een goed onderhouden tuin oogt mooi

Hoe goed je je tuin ook organiseert, toch moet je de nodige tijd vrijmaken om je tuin goed te onderhouden. Een paar uurtjes per week zijn vaak al voldoende. Na verloop van tijd wordt het een routine en gaat het alsmaar vlotter. Zoals hierboven al vermeld is het genieten in je tuin van groot belang. Een mooie loungeset is even belangrijk als mooie planten of een kortgeknipt grasperk. Het oog mag ook wat. Pas dan kun je ten volle genieten!

Previous «
Next »