Kies de lamp die past binnen jouw interieur

  • Woon
  • december 9, 2020
  • Comments Off
verlichting bij jouw interieur

Als je op zoek gaat naar verlichting voor je woning kan dit door het grote aanbod nog best een opgave zijn. Daarom is aan te raden om voor jezelf wat dingen helder te krijgen. Zoals; welke stijl past bij jouw interieur? Lampen zijn er te vinden in verschillende stijlen. Denk hierbij aan modern, klassiek, industrieel, landelijk en Oosters. Met zoveel opties is er altijd wel een stijl die past binnen jouw interieur. 

Ga gericht op zoek naar de juiste verlichting

Daarnaast kun je je bepalen voor welke woon- of buitenruimte je een lamp zoekt. Wat moet de lamp verlichten? De gehele woonruimte of een bepaald object zoals een fotocanvas aan de muur. Moet de lamp opvallen of juist opgaan in de ruimte? De grootte van de lamp speelt hier een belangrijke rol bij. Wat wil je besteden aan verlichting? Moet de verlichting duurzaam zijn? 

Verlichting voor de kinderkamer

Iedere kinderkamer is weer anders ingericht, bijvoorbeeld met een speciaal thema. Zoals een prinsessenkamer of een junglekamer. Gelukkig heb je voor kinderkamers aardig wat keuze in verlichting als het gaat om soorten, kleuren en maten. Voor het verlichten van de gehele kinderkamer is een hanglamp of een plafondlamp een goede optie. Ook kun je verschillende lampen combineren voor extra sfeer. Zo kun je bijvoorbeeld een kinderwandlamp bij de wieg prima combineren met een kinderhanglamp.

Verlichting voor de hal

Wanneer je bezoek ontvangt of zelf thuiskomt is de hal vaak de eerste ruimte die je ziet. Daarom is het belangrijk dat deze sfeervol verlicht wordt zodat je een gastvrij gevoel krijgt. Daarnaast moet de verlichting ook functioneel zijn, zodat je makkelijk je jas en je sjaal kan ophangen. Een hanglamp zou in een grote hal mooi tot zijn recht komen. Is je hal minder groot, dan is een plafonnière een goede keuze. Daarnaast kun je voor lastig te verlichten hoeken een wandlamp plaatsen.

LED verlichting

Zoek je duurzame verlichting? Dan is LED verlichting uitermate geschikt. Het voordeel van ledlampen ten opzichte van gloeilampen is dat ze veel minder energie verbruiken. De aanschafkosten verdien je snel terug door een lagere energierekening en doordat de lampen lang mee gaan, circa 10 jaar!  Daarnaast is LED verlichting sfeervol, veilig en geeft mooi, warm licht. 

Previous «
Next »