• Homepage
  • >
  • Tuin
  • >
  • Maak jouw tuin verlengde van jouw huis met tuinmeubelen

Maak jouw tuin verlengde van jouw huis met tuinmeubelen

  • Woon
  • mei 7, 2018
  • Comments Off

Het wordt steeds belangrijker om een hele eigen stijl te creëren in jouw tuin. Maar het belangrijkste is eigenlijk om jouw tuin een verlengde te maken van jouw huis. Als jouw tuin het verlengde is van jouw huis, dan gaat steeds meer van het dagelijks leven zich afspelen in de tuin. Dat is net wat wij willen, de tuin een plek maken die een belangrijk onderdeel is in het dagelijks leven. Er zijn verschillende manieren waarop jij jouw tuin een huiselijk gevoel heeft en jouw tuin een verlengde van jouw huis wordt.

Creëer een huiselijk gevoel in jouw tuin

Het is over het algemeen niet eenvoudig om huis en tuin met elkaar te verbinden. Maar wat zorgt er nou voor dat je in huis je lekker huiselijk voelt? Een fijne lamp, een mooi bloemetje op tafel en een lekker zachte stoel. Eigenlijk kun je alles wat in huis zorgt voor een huiselijk gevoel ook mee naar buiten neme. Jouw tuin hoeft helemaal niet altijd strak en opgeruimd te zijn, het zijn juist de kleine persoonlijke spulletjes die zorgen voor een huiselijk gevoel en dus voor een reden om lekker naar buiten te gaan. Als je buiten met hetzelfde gevoel een boek kan lezen, is het toch veel fijner om lekker buiten te gaan zitten. Door net als in huis accessoires toe te voegen kun je de tuin een verlengde maken van jouw tuin. Een mooie lantaarn, een vrolijk bloemetje of een zelfgemaakt schilderij je kunt het allemaal gebruiken om jouw tuin een stuk huiselijker te maken. Het is leuk om in het weekend met het hele gezin te knutselen en wat leuke accessoires voor in de tuin te maken.

Zorg voor comfort in jouw tuin

Bij een tuin is comfort erg belangrijk, je wilt geen urenlang op een harde onprettige stoel zitten. Om echt de tuin een verlengde te laten zijn van het huis is comfort een must. Als jouw tuin vol staat met comfortabele stoelen en banken dan is het voor iedereen een stuk aantrekkelijker om lekker buiten te gaan zitten. Waarschijnlijk hoef je niet eens te vragen of iemand lekker buiten wilt zitten, het is zo aantrekkelijk dat mensen er uit zichzelf willen zitten. Jouw tuin wordt dan echt gebruikt als een verleng stuk van het huis. Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen het huis en de tuin en dat is natuurlijk ideaal. Je kunt comfort creëren door op alle stoelen kussens te plaatsen zodat er geen harde onprettige stoelen in de tuin staan. Ook kun je door middel van een parasol zorgen voor comfort, zo hoeft niet iedereen in de volle zon te zitten en is het langer uit te houden in de tuin. Vergeet niet de parasol te beschermen met een parasolhoes bij slecht weer. Als laatste kun je met een bijzettafel een verschil maken, zo hoef je niet constant jouw eten & drinken vast te houden en kun je zonder zorgen in de tuin zitten.

Bedenk een reden om het leven naar buiten te verplaatsen

Als je alles binnen hebt en het buiten minder fijn is, dan blijf je logischerwijs binnen. Het is leuk om een goede reden te bedenken om het leven naar buiten te verplaatsen. Je kunt bijvoorbeeld een barbecue aanschaffen met een mooie tuinset, zo kun je net zo makkelijk buiten eten als binnen. En het gevoel van met zijn alle lekker buiten zitten is dan vooral belangrijk. Er is dan geen reden (behalve als het regent) om nog binnen te zitten. Je kunt er zo voor zorgen dat de iedereen zich welkom voelt en ’s zomers de tuin gewoon als een verlengde van het huis ziet.

 

Previous «
Next »