• Homepage
  • >
  • Tuin
  • >
  • Wat moet je met je tuinmeubelen doen in de winter?

Wat moet je met je tuinmeubelen doen in de winter?

  • Woon
  • oktober 16, 2021
  • Comments Off
tuinmeubelen in de winter

Grote kans dat je deze zomer een nieuwe tuinset hebt gekocht. Aangezien we lange tijd thuis hebben moeten doorbrengen, en dus ook in de tuin, is de verkoop van tuinsets dit jaar flink toegenomen. Zowel complete loungesets, maar ook een verstelbare tuinstoel, zijn erg populair. Na de aanschaf van een nieuwe set voor in de tuin, wil je natuurlijk dat die zo lang mogelijk mee gaat. Dan moet je er dus voor zorgen dat die in de herfst en winter niet aan de elementen wordt blootgesteld. Een aangezien we al weer even geleden de herfst in zijn gegaan, geven we je hieronder tips hoe je je tuinmeubelen het beste kunt opbergen, of beschermen, tot en met de lente.

Soms is het goed om bepaalde zaken minder op te laten vallen in de tuin om rust te creëeren, zoals de vuilnisbak verbergen. Andere zaken moeten juist in de winter goed beschermd worden tegen de elementen, zoals je tuinset. Tuinmeubelen zijn tegenwoordig verkrijgbaar in enorm veel materialen en elk daarvan heeft zo z’n voor- en nadelen. Ieder materiaal moet echter ook op een andere manier behandeld worden om zo verkleuring of verwering tegen te gaan. Sommige tuinmeubelen kun je tijdens de herfst en winter bijvoorbeeld beter droog opbergen.

Houten tuinmeubelen

Steigerhouten meubelen zijn vaak gemaakt van zachthout (vuren of grenen), waardoor ze erg onderhoudsvriendelijk zijn. Daar komt bij dat steigerhout van nature al een verweerde look heeft. Je kunt deze meubelen daarom gerust het hele jaar buiten laten staan. Teakhout is erg duurzaam en niet snel gevoelig voor rotting of slijtage. Ook deze tuinmeubelen kun je met een gerust hart het hele jaar buiten in de tuin laten staan. Wel kunnen ze snel gaan verkleuren. Sommige mensen vinden dat juist mooi, maar wanneer je je teak houten meubelen in de originele staat wilt behouden moet je ze tijdens de koude en regenachtige maanden toch bedekken of binnen zetten.

Wicker meubelen hebben erg weinig onderhoud nodig

Wicker tuinmeubelen zijn gemaakt van een kunststof vezel dat veel weg heeft van rotan. Veel van deze meubelen lijken dan ook op hout, maar doordat wicker een kunststof product is heb je geen problemen met weersinvloeden, zoals je dat bij hout wel hebt. Wicker tuinmeubelen zijn enorm duurzaam en onderhoudsvriendelijk. Dit type tuinmeubelen mogen ook het hele jaar buiten blijven staan. 

RVS en aluminium tuinmeubelen zijn erg duurzaam en gaan vaak jarenlang mee. Het voordeel van dit soort tuinmeubelen is dat ze in vergelijking met de houten tuinmeubelen veel lichter en dus makkelijker te verplaatsen zijn. Door het strakke design zijn RVS of aluminium tuinmeubelen niet altijd even geschikt voor in iedere tuin. 

Previous «
Next »