• Homepage
  • >
  • Wonen
  • >
  • Wat zijn de verschillende mogelijkheden voor het bouwen van een carport bij je huis

Wat zijn de verschillende mogelijkheden voor het bouwen van een carport bij je huis

  • Woon
  • november 20, 2023
  • Comments Off
verschillende soortne carports

Ben je gek op je auto en wil je hem netjes houden? Dan loont het om een carport te laten plaatsen. Een carport beschermt je auto tegen invloeden van weersomstandigheden. Daarnaast zijn carports tegenwoordig beschikbaar in verschillende uitvoeringen. Een aluminium carport staat bijvoorbeeld bekend om zijn duurzaamheid en roestvrije kwaliteiten waardoor hij lang meegaat. Welke mogelijkheden zijn er om een carport bij je huis te laten bouwen? Dat vertellen we je graag in dit artikel.

Welke soorten carports zijn er?

Carports zijn er in allerlei soorten en uitvoeringen. Afhankelijk van de stijl van je huis en je persoonlijke wensen kun je een carport laten maken op maat.

Zo kun je een carport uitbreiden met een tuinhuis. Op die manier blijven zowel het tuinhuis met je benodigdheden, als je auto vrij van weersinvloeden.

Heb je veel spullen die je ergens kwijt wilt? Dan is een carport met een berging de ideale keuze. Je bepaalt zelf waar je de berging wilt hebben, aan de zij- of achterkant en op basis van de beschikbare ruimte in je tuin.

Ook als je een caravan hebt die je thuis fijn ergens wilt stallen, biedt een carport de oplossing.

Welk materiaal carport kies je?

Carports worden gemaakt van verschillende materialen. Het meest duurzaam is aluminium. Een aluminium carport is gemaakt van roestvrij materiaal en verkrijgbaar in diverse kleuren en designs. Omdat aluminium sterk is, kun je er brede carports van maken. Handig als je in een tweekapper woont en een carport wilt delen met je buren!

Houd je van een natuurlijke uitstraling? Dan is een houten carport een passende keuze.

Het houten frame kun je verven zodat je makkelijk een kleur uit kunt zoeken die bij je woning past. Een voordeel van hout is dat het goedkoper is dan aluminium. Een nadeel is dat hout gevoelig is voor vocht, daardoor zal hout dat niet geïmpregneerd is, sneller slijten.

Een gladde en strakke carport realiseer je met PVC. Deze kunststof is goedkoop, verkrijgbaar in verschillende kleuren en erg sterk. PVC leent zich ook goed voor grote carports.

Ben je op zoek naar een sierlijke carport? Ga dan voor een carport van metaal of smeedijzer. Deze materialen zien er bijzonder elegant uit en zijn bovendien ijzersterk!

Vrijstaande of een aangebouwde carport

Een carport kan vrijstaand worden gebouwd of als aanbouw aan je woning. Een vrijstaande carport herken je aan de vier draagpalen waar de overkapping op steunt. Bij een aangebouwde carport rusten één of meerdere zijden van de overkapping tegen het huis aan. Hierdoor vormt de carport meer een onderdeel van je woning. Daarnaast is een hangende carport ook een optie. Het dak van de carport rust dan volledig op de aanbouw.

Previous «
Next »