• Homepage
  • >
  • Wonen
  • >
  • Welke mogelijkheden zijn er om geld te lenen om bepaalde uitgaven te betalen?

Welke mogelijkheden zijn er om geld te lenen om bepaalde uitgaven te betalen?

  • Woon
  • februari 17, 2021
  • Comments Off
lening

Het kan goed gebeuren dat je de nodige uitgaven op je agenda hebt staan, waarvoor je niet zo snel over de middelen beschikt om deze te kunnen financieren. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de aanschaf van een nieuwe auto, de uitbreiding of renovatie van je woning of om eenvoudig wat meer financiële ruimte tot je beschikking te hebben. Gelukkig zijn er tegenwoordig meerdere manieren om geld te lenen, zodat je jouw uitgaven toch kunt financieren. 

Goedkoop geld lenen is vandaag de dag makkelijker dan ooit. Door de historisch lage rente hoeft het financieren van iets door een lening helemaal niet zoveel te kosten. Je kunt daarnaast heel gemakkelijk online aan de slag om binnen korte tijd uit te kunnen vinden wat de mogelijkheden en van toepassing zijnde voorwaarden zijn alvorens je daadwerkelijk over kunt gaan tot het afsluiten van een passende lening. 

Kies je voor het afsluiten van een persoonlijke lening of doorlopend krediet?

De twee voornaamste manieren om geld te lenen zijn door het afsluiten van een persoonlijke lening of van een doorlopend krediet. Afhankelijk van jouw situatie en de reden voor het afsluiten van een lening, zul je daar een keuze tussen moeten maken. Een persoonlijke lening is vooral interessant als je van te voren precies weet wat je uitgaven zullen zijn. Ben je niet helemaal zeker van hoeveel geld je nodig hebt, dan kan een doorlopend krediet echter de beste oplossing zijn.

Wil je bijvoorbeeld een nieuwe keuken aanschaffen en heb je  een goed idee wat de kosten hiervoor zullen zijn, dan is een persoonlijke lening waarschijnlijk de beste keuze voor je. Hierbij leen je eenmalig een vast bedrag tegen een vaste rente en looptijd. Met je maandelijkse vaste kosten heb je daarmee een goed overzicht van hoeveel je uiteindelijk kwijt zult zijn. Daarnaast kun je boetevrij extra aflossen en kun je de rente die je betaalt fiscaal aftrekken, zodat je uiteindelijk nog goedkoper uit zult zijn. 

Een nieuwe auto of een uitbreiding van je woning, hoe financier je dat?

Heb je echter een uitbreiding van je woning voor ogen, door middel van het vergroten van je woonkamer, maar je bent nog niet zeker van hoeveel geld je hiervoor nodig hebt, dan is een doorlopend krediet misschien de beste oplossing. Van te voren spreek je een bepaalde kredietlimiet af en je kunt tot deze limiet probleemloos geld opnemen om jouw verbouwing te financieren. Vanzelfsprekend betaal je alleen rente over het door jou opgenomen bedrag. Maar omdat het bedrag niet vaststaat, kan ook de looptijd en de te betalen rente variabel zijn. Als je echter geld achter de hand wilt hebben voor onvoorziene kosten en onverwachte uitgaven, kan een doorlopend krediet de nodige voordelen hebben. 

Je kunt tegenwoordig gemakkelijk online vrijblijvend een offerte aanvragen voor een lening. Na het invullen van de nodige gegevens wordt vervolgens een adviesgesprek gehouden, om goed te kijken naar de reden voor een mogelijke lening en de voorwaarden waaraan voldaan dient te worden, alvorens een lening je wordt toegekend. Na het toesturen van de nodige papieren, kan een lening echter binnen afzienbare tijd worden goedgekeurd, waarna het geld binnen 24 uur reeds op je rekening staat. 

Vrijblijvend online een offerte aanvragen om geld te lenen is gemakkelijk

Of je nu een nieuwe auto wilt kopen, graag wilt investeren in een recreatiewoning om de weekenden door te brengen, zonnepanelen wilt laten installeren op je dak of meerdere kleine aankopen wilt financieren, er zijn tegenwoordig volop mogelijkheden om geld te lenen. Afhankelijk van je persoonlijke situatie en wensen, kun je kijken naar de verschillende opties!

Previous «
Next »